Ο γιος μιας γνωστής πολιτικού κινδυνεύει να μπει στη φυλακή, γιατί αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες και αδυνατεί να προσλάβει δικηγόρο, καθώς δεν έχει λεφτά και η μητέρα του δεν επιθυμεί να καλύψει τα έξοδα, παρότι έχει την οικονομική δυνατότητα.

Ο 18χρονος Tyler Boebert, γιος της Lauren Boebert που είναι μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, συνελήφθη από το αστυνομικό τμήμα του Ράιφλ τον Φεβρουάριο, για κλοπές οχημάτων, πορτοφολιών και παραποίησης εγγράφων.

Αντιμετώπιζε 24 κατηγορίες και στη συνέχεια οι οκτώ αποσύρθηκαν, ενώ θύματα τον έχουν αναγνωρίσει και έκτοτε είναι προφυλακισμένος, ανέφερε το Business Insider.

Ο Tyler Boebert

«Προσπαθώ να προσλάβω δικηγόρο, αλλά είναι δύσκολο, επειδή όλοι ζητάνε μεγάλα ποσά», είπε στο δικαστήριο της κομητείας Γκάρφιλντ και πρόσθεσε πως «στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν μπορέσω να βρω, θα κάνω αίτηση σε δημόσιο συνήγορο ή ό,τι άλλο είναι καλύτερο για μένα».

«Πιστεύω ότι πρέπει να εξετάσεις προσεκτικά τις επιλογές σου», είπε ο δικαστής John Neiley και όρισε την επόμενη δικάσιμο για τις 9 Μαΐου.

Η Lauren Boebert

Η μητέρα του σε δηλώσεις που έκανε στα αμερικανικά ΜΜΕ, σημείωσε ότι αγαπάει και στηρίζει τον γιο της, ειδικά από τη στιγμή που έγινε πρόσφατα πατέρας, αφού άφησε έγκυο τη νεαρή σύντροφό του. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δώσει λεφτά για δικηγόρο, επειδή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Φυσικά, και αγαπώ τον γιο μου Tyler, τον λατρεύω, είναι το παιδί μου. Είμαι δίπλα του και τον στηρίζω στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει», είπε η Lauren Boebert και πρόσθεσε πως «είναι ενήλικας και πατέρας, οπότε πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του, όπως κάνει ο κάθε άλλος πολίτης».