Η CIA αναζητάει νέους πράκτορες μέσω αγγελίας και πέρα από ορισμένα γραφειοκρατικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι, θα πρέπει να μπορούν να κάνουν και ορισμένες ασκήσεις γυμναστικής.

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών θέτει ένα εξαντλητικό τεστ φυσικής κατάστασης, που πρέπει να ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένους χρόνους.

Σύμφωνα με τη New York Post, όσοι δηλώσουν συμμετοχή, πρέπει να κάνουν 27 καθίσματα και 18 κάμψεις σε μόλις 1 λεπτό.

Επίσης, το τεστ που θα υποβληθούν, απαιτεί να τρέξουν 1,5 μίλι σε λιγότερο από 15 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα και 300 μέτρα σε 1 λεπτό με 8 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, θα κληθούν να σύρουν ένα ανθρώπινο ομοίωμα βάρους 180 κιλών σε λιγότερο από 2 λεπτά.

Η αγγελία της CIA:

Κριτήρια, αποδοχές και υποχρεώσεις

Πέρα από εξαιρετική φυσική κατάσταση, οι υποψήφιοι πράκτορες της CIA πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών, πολίτες των ΗΠΑ και πρόθυμοι να μετακομίσουν στην περιοχή της Ουάσινγκτον.

Σε περίπτωση που προσληφθούν, θα έχουν υψηλές απολαβές που κυμαίνονται μεταξύ 66.000 και 122.000 δολαρίων το χρόνο, ενώ με την πάροδο των ετών θα αυξηθούν σημαντικά, ειδικά αν υπάρξει προαγωγή.

Ωστόσο, οι πράκτορες έχουν μια σειρά από υποχρεώσεις και πρώτα από όλα, θα πρέπει να θυσιάσουν την προσωπική τους ζωή, αφού θα εργάζονται όλες τις μέρες του χρόνου, σαν να είναι μηχανές.

Σύμφωνα με την επίσημη αγγελία της CIA, ένας πράκτορας «παρέχει 24ώρες το 24ωρο και 365 μέρες του χρόνου ένοπλη προστασία στους ηγέτες της Κοινότητας Πληροφοριών παγκοσμίως.

Θα υπηρετείτε σε ομάδες, σε ξένες και εγχώριες τοποθεσίες, θα συνομιλείτε με ξένους αξιωματούχους ασφαλείας, θα χειρίζεστε θωρακισμένα οχήματα ασφαλείας, θα αναλύετε τις απειλές προκειμένου να τροποποιείτε τα προφίλ προστασίας και θα χρησιμοποιείτε τα όπλα και τον εξοπλισμό που εκδίδονται».