Όμορφες στιγμές φέρνει η άνοιξη, καθώς το φως της ημέρας κρατά περισσότερο και οι άνθρωποι γεμίζουν ευτυχία. Και φυσικά, όλα αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, προκειμένου ο ένας να μοιραστεί στιγμές από τη ζωή του με τον άλλον.

Ενώ στην Ελλάδα γιορτάσαμε την Καθαρά Δευτέρα και πετούσαμε χαρταετούς, στην Ινδία γιόρτασαν το φεστιβάλ Holi και οι δρόμοι γέμισαν χρώματα. Παράλληλα, οι κάτοικοι του Μεξικού ύμνησαν τον ήλιο, ενώ στην Αργεντινή η άνοδος της στάθμης του ποταμού Ρίο ντε λα Πλάτα πλημμύρισε το Τίγκρε του Μπουένος Άιρες.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Το πέταμα του χαρταετού

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, με πολλούς να σπεύδουν στα πιο ανοιχτά μέρη της χώρας, προκειμένου να πετάξουν τους χαρταετούς τους. Κάποιοι Αθηναίοι κατέλαβαν τον λόφο του Φιλοπάππου για να τιμήσουν το έθιμο και έτσι ο ουρανός της Αθήνας γέμισε χαρταετούς.

Ολλανδία: Οι τουλίπες άνθισαν

Ο Theo το ρομπότ εργάζεται καθημερινές, Σαββατοκύριακα και νύχτες ελέγχοντας τα γεμάτα τουλίπες χωράφια της Ολλανδίας για άρρωστα λουλούδια. Το ρομπότ πήρε το όνομά του από έναν πρώην εργαζόμενο σε ανθοκομείο κοντά στις ολλανδικές ακτές της Βόρειας Θάλασσας και είναι ένα νέο όπλο υψηλής τεχνολογίας για την εξάλειψη των ασθενειών στα χωράφια τουλίπας.

Κάνσας: Ο ήλιος πέφτει στο Τέξας

Ο τεράστιος ήλιος πέφτει στο Κάνσας του Τέξας, καθώς ο οδηγός φεύγει από την πόλη. Το εάν το ηλιοβασίλεμα δημιουργεί συναισθήματα αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας εξαρτάται από την ψυχολογία του καθενός, οπότε θα σας αφήσουμε να το αποφασίσετε μόνοι σας.

Αργεντινή: Τα πλωτά παγκάκια

Στη φωτογραφία απεικονίζονται δύο γυναίκες που κάθονται σε ένα παγκάκι, το οποίο κοντεύει να βυθοστεί από τα νερά των πλημμυρών που προκλήθηκαν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων του ποταμού Ρίο ντε λα Πλάτα, στο Τίγκρε, στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Μεξικό: Η προσευχή στον ήλιο

Στα πλαίσια των εορτασμών της Εαρινής Ισημερίας, άνθρωποι ντυμένοι στα λευκά συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Πυραμίδα του Ήλιου, στο Τεοτιχουακάν του Μεξικού για να υμνήσουν τον ήλιο. Κάθε χρόνο η Πυραμίδα του Ήλιου και η παρακείμενη Πυραμίδα της Σελήνης προσελκύουν χιλιάδες προσκυνητές στο προϊσπανικό τελετουργικό και εμπορικό κέντρο, βορειοανατολικά της Πόλης του Μεξικού.

Ινδία: Το φεστιβάλ του χρώματος

Παιδιά με ειδικές ικανότητες συμμετέχουν στον εορτασμό του Holi, της ινδουιστικής γιορτής των χρωμάτων, σε σχολείο τους στη Βομβάη της Ινδίας. Σύμφωνα με το AP, ο θρύλος λέει πως ο βασιλιάς, Hiranyakashipu, διέταξε όλους στο βασίλειό του να τον λατρεύουν και εκνευρίστηκε όταν ο ίδιος του ο γιος, Prahlad, δεν υπάκουσε στην εντολή του. Έτσι, διέταξε την αδελφή του, Holika, που είχε ανοσία στη φωτιά να περάσει με τον Prahlad μέσα από μια φωτιά, κρατώντας τον στην αγκαλιά της. Ωστόσο, όταν η φωτιά άναψε, η αφοσίωση του παιδιού στον Βισνού το προστάτεψε και το άφησε αλώβητο, ενώ η Holika κάηκε μέχρι θανάτου. Από τότε, και επειδή η Holika τρόμαζε τον κόσμο, στην Ινδία γιορτάζουν τον θάνατό της με το φεστιβάλ Holi, γεμίζοντας τους δρόμους με χρώματα, γέλια, χορούς και τραγούδια.

Πακιστάν: Η κοσμοσυρροή στη λειτουργία της Παρασκευής

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι παρακολουθούν την προσευχή της Παρασκευής κατά το Ραμαζάνι. Οι πιστοί της φωτογραφίας βρίσκονται στο τζαμί Jaamia, στο Ραβαλπίντι του Πακιστάν.