Κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου στράφηκε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Το Ισραήλ κάνει ξεκάθαρη γενοκτονία εναντίον των Παλαιστίνιων», επεσήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας τονίζοντας πως «σφάζει τον λαό».

Όπως μετέδωσε την Τετάρτη 6/3 ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, υποδεχόμενος τον παλαιστίνιο ηγέτη, Μαχμούντ Αμπάς, στην Άγκυρα ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε το Ισραήλ ευθέως.

«Το Ισραήλ δεν αφήνει τον λαό της Γάζας δίχως τροφή και νερό, τους σφάζει με άγριο τρόπο και ρίχνει βόμβες πάνω τους. Εδώ και 151 ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας από τις μεγαλύτερες βαρβαρότητες του τελευταίου αιώνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Ο Νετανιάχου και η τυφλωμένη κυβέρνησή του, με την υποστήριξη και της Δύσης, κάνει ξεκάθαρη γενοκτονία εναντίον των Παλαιστίνιων. Έχω δίπλα μου τον αδελφό μου, Μαχμούντ Αμπάς, και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Ο Θεός να συγχωρέσει τους νεκρούς μάρτυρές μας», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν πως η Τουρκία συνεχίζει τις εξαγωγές στο Ισραήλ λέγοντας: «Πρώτη στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών στο Ισραήλ. Συνεχίζονται οι πωλήσεις χάλυβα, τσιμέντου κ.λπ.».