Οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα διαθέσουν στην αγορά το χάπι μιφεπριστόνη που αφορά τη διακοπή της κύησης, σχεδόν δύο χρόνια μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που απαγόρευσε την άμβλωση.

Οι εταιρείες CVS και Walgreens ανακοίνωσαν το περασμένο έτος ότι σκόπευαν να διαθέτουν το χάπι αυτό, μετά την απόφαση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να επιτρέψει τη λιανική πώληση μιφεπριστόνης, για πρώτη φορά. Η Walgreens αναμένεται ότι θα αρχίσει να πωλεί το φάρμακο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τηρώντας τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς κανονισμούς.

«Θα αρχίσουμε να διαθέτουμε το χάπι σε επιλεγμένα σημεία στη Νέα Υόρκη, την Πενσιλβάνια, τη Μασαχουσέτη, την Καλιφόρνια και το Ιλινόι», ανέφερε σήμερα.

Η CVS θα εκτελεί συνταγές για το φάρμακο στη Μασαχουσέτη και το Ρόουντ Άιλαντ εντός των επόμενων εβδομάδων και υπολογίζει να επεκτείνει την πώλησή του και σε άλλες Πολιτείες, όπου επιτρέπεται εκ του νόμου.

Σημειώνεται, ότι μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που απαγόρευσε τις αμβλώσεις, φουντώνουν οι συντηρητικές φωνές στις ΗΠΑ, που ζητούν απαγόρευση σκευασμάτων που μπορεί να σταματήσουν ή αποτρέψουν την κύηση, ακόμη και των αντισυλληπτικών.