Έναν συνεχή υπόκωφο ήχο άκουγαν οι διασώστες που αναζητούσαν το υποβρύχιο Titan, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Το βαθυσκάφος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο ναυάγιο του Τιτανικού την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Ο ήχος αυτός, έδινε μάλιστα την εντύπωση ότι ίσως οι επιβάτες ήταν ζωντανοί καθώς, είχε σταθερό ρυθμό και οι διασώστες πίστευαν πως ήταν σήματα SOS που έστελναν οι πέντε άνδρες που βρίσκονταν εντός του βαθυσκάφους.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που χτυπάει, η συμμετρία των χτυπημάτων ήταν πολύ ασυνήθιστη», λέει ο πρώην πλοίαρχος υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού Ryan Ramsey.

«Είναι ρυθμικό, είναι σαν κάποιος να κάνει αυτόν τον ήχο και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται είναι πραγματικά ασυνήθιστο», πρόσθεσε.

Το ντοκουμέντο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ, που πρόκειται να κυκλοφορήσει με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία τον Ιούνιο.

Αφού ο ήχος καταγράφηκε για πρώτη φορά γύρω στις 11.30 μ.μ. στις 20 Ιουνίου, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι εντόπισε τους θορύβους το επόμενο πρωί. Ο πλοίαρχος της ακτοφυλακής Jamie Frederick παραδέχθηκε τότε: «Όσον αφορά τους θορύβους, συγκεκριμένα, δεν ξέρουμε τι είναι, για να είμαστε ειλικρινείς μαζί σας».