Ένα νέο πλήγμα αναμένεται να δεχθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που ήδη βρίσκονται στο επίκεντρο σκληρής κριτικής, καθώς το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Εργατικών φαίνεται ότι θα κερδίσει την πρώτη εκλογική δοκιμασία για την νέα κυβέρνηση της Βρετανίας, μετά τις εκλογές του Μαΐου.

ΟΙ Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν διανύσει μια δύσκολή περίοδο έντονης αμφισβήτησης από τότε που, συμμαχώντας με τους Συντηρητικούς, σχημάτισαν την πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας στην ιστορία της Βρετανίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι επικριτές τους τούς καταλογίζουν την προσυπογραφή πολιτικών στις οποίες ήταν σφόδρα αντίθετοι πριν από τις εκλογές του Μαΐου.

Οι εκλογές για μία έδρα στη Βόρεια Αγγλία προκηρύχτηκαν αφού εξέπεσε του αξιώματος ένας Εργατικός βουλευτής καθώς κρίθηκε ένοχος δυσφήμισης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού αντιπάλου του στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Η αναμενόμενη ήττα για τους νεαρούς κυβερνητικούς εταίρους αναμένεται να επιβεβαιώσει στην πράξη τα δείγματα των δημοσκοπήσεων που καταδεικνύουν κάθετη πτώση της δημοτικότητας του κόμματος.