Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε ένα χρυσωρυχείο στη τουρκική βορειοδυτική επαρχία Ερζιντζάν, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της ομώνυμης πόλης.

Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τη γη δεν είναι, ωστόσο γνωστός, πρόσθεσε ο δήμαρχος της Ερζιντζάν Μπεκίρ Ακσούν, στο ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Δεν υπάρχουν νεότερα για εννέα ανθρακωρύχους. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης με ομάδα 400 ατόμων», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) στο Ιλιτς, εντός της επαρχίας Ερζιντζάν, και ομάδες διάσωσης από γειτονικές πόλεις εστάλησαν στο σημείο, ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών Afad.

«Θα κινητοποιήσουμε όλους τους πόρους μας για να διαλευκάνουμε τις αιτίες αυτού του περιστατικού», δήλωσε η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το χρυσωρυχείο Anagold.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατολισθήσεις ή καταρρεύσεις ορυχείων συμβαίνουν συχνά σε περιοχές της Τουρκίας. Σε μια έκρηξη που σημειώθηκε το 2022, 42 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν στην Αμάσρα, στο βόρειο τμήμα της χώρας.