Η πέτρα του σκανδάλου στο διαζύγιο της Σοφί Γκρεγκουάρ με τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, υπήρξε ο Αργεντινός παιδοχειρουργός, Μάρκος Μπετόλι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε μια αγωγή διαζυγίου που υποβλήθηκε εναντίον του γιατρού, όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος, επικαλούμενος καναδικά ΜΜΕ.

Το ζεύγος Τριντό ανακοίνωσε στις 2 Αυγούστου του 2023 ότι αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους, μετά από 18 χρόνια γάμου και την απόκτηση τριών παιδιών, τον 16χρονο Χαβιέ, την 15χρονη Έλα Γκρέις και τον 10χρονο Αντριέν. Ωστόσο, η Σοφί Γκρεγκουάρ φέρεται να είχε εξωσυζυγική σχέση, όπως σχολιάζουν καναδικά ΜΜΕ και μεταδίδει η Daily Mail. Το τρίτο πρόσωπο στη σχέση του πρωθυπουργικού ζεύγους ήταν ο παιδοχειρουργός Μάρκος Μπετόλι από την Αργεντινή, όπως γράφει η καναδική εφημερίδα The National Post.

Σύμφωνα με τα καναδικά ΜΜΕ, τη στιγμή που ανακοινώθηκε στον κόσμο η απόφασή τους να χωρίσουν, η Σόφη είχε ήδη ξεκινήσει σχέση με τον παιδοχειρουργό με έδρα την Οτάβα, Δρ. Μάρκος Μπετόλι. Σε μια αίτηση διαζυγίου που κατατέθηκε στις 26 Απριλίου 2023, η πρώην σύζυγος του γιατρού,  του γιατρού, Άνα Ρενόντα, ισχυρίστηκε ότι ο 48χρονος πρώην σύζυγό της «είχε επανασυνδεθεί με ένα άτομο υψηλού προφίλ που προσελκύει σημαντική προσοχή από τα ΜΜΕ και παρουσιάζει σημαντικά ζητήματα ασφαλείας». Το πρόσωπο δεν κατονομάζεται στα δικαστικά έγγραφα, ωστόσο η εφημερίδα National Post υποστήριξε η Ρεμόντα αναφερόταν στη 48χρονη Σόφι.

Ποιος είναι ο παιδοχειρουργός Μάρκος Μπετόλι 

Ο Δρ. Μάρκος Μπετόλι , 48 ετών, εργάζεται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ανατολικού Οντάριο (CHEO) και επίσης διδάσκει στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Οτάβα. Ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα, στην Αργεντινή, σύμφωνα με τη βιογραφία του στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου της Οτάβα. Ο γιατρός μετακόμισε στον Καναδά το 2004 πριν γίνει ο εκπαιδευτικός διεθυντής για το προπτυχιακό πρόγραμμα Παιδοχειρουργικής στο πανεπιστήμιο το 2010. Το 2014 προήχθη σε Αναπληρωτή Καθηγητή και κέρδισε τη διάκρισή του ως Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών του Καναδά (FRCSC).

Η πρώην σύζυγός του, η οποία είναι μητέρα που δεν εργάζεται, φέρεται να είπε στην αίτηση διαζυγίου της ότι δεν παίρνει «καμία θέση» για την προσωπική ζωή του πρώην συζύγου της. Ωστόσο, επέμεινε ότι η νέα σχέση είχε ως αποτέλεσμα ανησυχίες για την ασφάλεια «στα οποία εκτίθενται τα παιδιά ενώ βρίσκονται υπό τη φροντίδα του πατέρα τους» και ζήτησε δικαστική απόφαση για να εξασφαλίσει την ιδιωτική ζωή και την προστασία των δύο παιδιών τους. «Η Άνα πίστευε ότι τα μέρη είχαν καταλήξει σε συμφωνία ότι τα (τα παιδιά) δεν θα αλληλεπιδρούσαν με τη νέα σύντροφο, αλλά ο Μάρκος δεν το σεβάστηκε αυτό και προκάλεσε δυσφορία και άγχος στα (παιδιά)», λέγεται ότι ισχυρίστηκε στην αναφορά της.

Αλλά ο Δρ. Μπετόλι φέρεται να επέμεινε ότι η στάση της πρώην συζύγου του απέναντι στη σχέση του με τη Σόφι «δεν είναι προς το συμφέρον των παιδιών» στην απάντησή του στην αξίωση διαζυγίου. Λέγεται ότι ισχυρίστηκε ότι η κυρία Ρεμόντα απείλησε να επιστρέψει στην Αργεντινή, όπου γεννήθηκαν και οι δύο, εάν αποκαλυπτόταν η νέα σχέση. Ο Δρ. Μπετόλι και η πρώην σύζυγός του χώρισαν τον Ιανουάριο του 2020 μετά από 22 χρόνια γάμου.

Η αναφορά της National Post τον Οκτώβριο κατέστησε σαφές ότι κανένας από τους ισχυρισμούς στην κατάθεση διαζυγίου δεν έχει αποδειχθεί στο δικαστήριο και ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν είναι σαφές εάν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος κατά τη στιγμή της συγγραφής.

Τον Απρίλιο, η Sophie, η οποία έγινε φίλη με τη Μέγκαν Μαρκλ το 2016 όταν η Δούκισσα του Sussex ζούσε στον Καναδά, θα διδάξει γιόγκα σε ένα σαββατοκύριακο ευεξίας για την έκλειψη Ηλίου στο Οντάριο. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 450 λίρες για δύο νύχτες και η εκδήλωση υπόσχεται να φέρει τους επισκέπτες «πιο κοντά καθώς η Μητέρα Φύση θα μας δείξει την ομορφιά του σκότους», σύμφωνα με τους Times.

Εν τω μεταξύ, μετά τον χωρισμό τους, τα τρία παιδιά του Τριντό θα συνεχίσουν να ζουν με τον Πρωθυπουργό στο Rideau Cottage, ενώ η Σόφη έχει μετακομίσει σε άλλο σπίτι στην Οτάβα.