Η υγεία του βασιλιά Καρόλου αποτελεί πρώτη είδηση στα ΜΜΕ της Βρετανίας, καθώς ο Βρετανός μονάρχης νοσεί από καρκίνο και θα ακολουθήσει θεραπείες, χωρίς να έχει γίνει κάτι περισσότερο γνωστό.

Ο μονάρχης πρόκειται να απέχει από τα δημόσια καθήκοντα του, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται όλη η οικογένεια του, ενώ ο Χάρι ταξιδεύει στο Λονδίνο από τις ΗΠΑ.

Αμέσως τα βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση για την κατάσταση της υγείας του, με την παρουσιάστρια του BBC να διαβάζει την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Ο Guardian δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ».

Η Daily Mail ενημέρωσε τους αναγνώστες της, ως εξής: «Διάγνωση καρκίνου του Βασιλιά Καρόλου Γ’: Ο μονάρχης επιστρέφει στο Λονδίνο για άμεση θεραπεία με τον πρίγκιπα Χάρι να επιστρέφει αεροπορικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο “εντός ημερών”, αφού ο βασιλιάς επικοινώνησε προσωπικά με τον Δούκα του Σάσεξ και τον πρίγκιπα της Ουαλίας για να τους ενημερώσει για την κατάστασή του».

Επίσης, ο Independent έκανε άρθρο με τίτλο: «Ο μονάρχης αποσύρεται από τα δημόσια καθήκοντα μετά τη διάγνωση», ενώ πραγματοποιεί live ενημέρωση με τις τελευταίες εξελίξεις.

Έπειτα, η The Sun ανέφερε: «Ενημέρωση για την υγεία του βασιλιά Καρόλου – Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε διάγνωση καρκίνου μετά από εξέταση ρουτίνας».

Η Mirror έγραψε άρθρο με τίτλο: «Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και αρχίζει αμέσως θεραπεία – ακυρώνει όλα τα καθήκοντά του».