Οι όμηροι που κρατούνταν επί εννέα ώρες σήμερα σε τουρκικό εργοστάσιο του αμερικανικού ομίλου Procter & Gamble (P&G) από ένοπλο άνδρα που ισχυριζόταν ότι ενεργούσε «για τη Γάζα», αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι σώοι και ασφαλείς, ανακοίνωσαν συγγενείς τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές «μας είπαν ότι ο δράστης συνελήφθη και ότι οι όμηροι απελευθερώθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο συγγενής ενός από τους ομήρους μετά μια συνάντηση με τοπικό αξιωματούχο.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας επιβεβαίωσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο δράστης της ομηρείας εξουδετερώθηκε.

Το χρονικό

Άνδρας αγνώστου ταυτότητας κρατώντας όπλο μπήκε στο εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη Γκεμπζέ στην επαρχία Κοτζάελι γύρω στις 15:00, τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε το Demiroren.

Μια φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει έναν άνδρα μέσα στο εργοστάσιο. Το πρόσωπο του είναι καλυμμένο με μια παλαιστινιακή μαντίλα και φορά κάτι που μοιάζει πιθανώς με εκρηκτικό μηχανισμό.

Μια άλλη φωτογραφία δείχνει τον άνδρα να κρατά ένα όπλο στο ένα χέρι και με το άλλο του χέρι να κάνει το σήμα της νίκης («V») μπροστά από έναν τοίχο στον οποίο είναι ζωγραφισμένες σημαίες της Τουρκίας και της Παλαιστίνης.