Επιτροπή ενόρκων άσκησε νέα δίωξη σε βάρος του ηθοποιού Αλεκ Μπάλντουιν για τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, την οποία πυροβόλησε στα γυρίσματα της ταινίας Rust.

Η κατηγορία αφορά ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ προηγήθηκε μια ανεξάρτητη έρευνα ειδικών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπόλντουιν θα έπρεπε να τραβήξει τη σκανδάλη του ρεβόλβερ που χρησιμοποιούσε στην πρόβα για να ρίξει τη σφαίρα που σκότωσε τη Χάτσινς. Στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και η έρευνα του FBI.

Σημειώνεται, ότι στις 21 Οκτωβρίου 2021, στα γυρίσματα της ταινίας στο Νέο Μεξικό, ο Μπόλντουιν πυροβόλησε με το όπλο, που υποτίθεται ότι θα είχε άσφαιρα, αλλά περιείχε μια αληθινή σφαίρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η Χάτσινς και να τραυματιστεί ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα. Ο 65χρονος ηθοποιός δηλώνει αθώος και επιμένει ότι τον είχαν διαβεβαιώσει πως το όπλο έφερε άσφαιρα και ότι ο ίδιος δεν τράβηξε τη σκανδάλη. Εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών.

Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται και η υπεύθυνη των όπλων της ταινίας, Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ, αφού εκείνη ήταν που έβαλε στο όπλο την αληθινή σφαίρα.