Αδιανόητη τραγωδία συνέβη στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Ένα 9χρονο αγόρι βρήκε τραγικό θάνατο από το σχολικό λεωφορείο, που το μετέφερε, καθώς ο οδηγός του δεν αντελήφθη ότι μόλις το παιδί βγήκε σύρθηκε κάτω από το λεωφορείο, για να πιάσει την μπάλα του.

Ο μαθητής του δημοτικού σχολείου Lawton Chiles, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ήταν το τελευταίο παιδί που κατέβηκε από το λεωφορείο την Τρίτη το απόγευμα στο προάστιο Ορλάντο, σύμφωνα με την Περιπολία Αυτοκινητοδρόμων της Φλόριντα.

Μόλις το παιδί έφτασε στον προορισμό του και «αφού κατέβηκε, η μπάλα που κρατούσε στα χέρια του κύλησε κάτω από το σχολικό λεωφορείο και ο ίδιος σύρθηκε, προκειμένου να την πιάσει, ενώ το λεωφορείο ήταν ακίνητο», είπε η θεία του αγοριού στο Fox 35 News. «Ο οδηγός δε γνώριζε ότι το αγόρι βρισκόταν κάτω από το όχημα, όταν έβαλε μπρος κι άρχισε να απομακρύνεται, σκοτώνοντας κατά λάθος το παιδί», σύμφωνα με τις έρευνες και το ρεπορτάζ της NewYorkPost.

«Είναι η απόλυτη τραγωδία για αυτήν την οικογένεια… και για τους ερευνητές που πρέπει να ερευνήσουν αυτό το είδος σκηνής», δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Ο νεαρός πέθανε έξω από το Waterford East Apartments στην κομητεία Όραντζ. Δεν είχε αναγνωριστεί μέχρι την Τετάρτη. Δεν υπήρχαν άλλα παιδιά στο λεωφορείο εκείνη τη στιγμή και ο 54χρονος οδηγός του λεωφορείου παρέμεινε στο σημείο», είπε ο Crescenzi. «Ο οδηγός, ο οποίος έχει 10ετή εμπειρία, κλήθηκε να καταθέσει» είπαν οι αξιωματούχοι.

Το λεωφορείο ρυμουλκήθηκε, για να ελεγχθεί για πιθανά μηχανικά προβλήματα, καθώς οι Αρχές εξέτασαν πλάνα του λεωφορείου από κοντινές κάμερες παρακολούθησης, για να προσδιορίσουν τι ακριβώς συνέβη. Η Kenia Joachim, μητέρα τριών παιδιών, είπε στο WESH-TV ότι ο 7χρονος γιος της ήταν καλύτερος φίλος με το παιδί που πέθανε.

«Σχεδόν κάθε μέρα, ήταν έξω από το σπίτι μου, την πόρτα του διαμερίσματός μου. Απλώς έπαιζε ή θα ήταν στην παιδική χαρά και έπαιζαν. Είναι τρελό», είπε, προσθέτοντας ότι ο γιος της «έτρεμε» όταν έμαθε για τον θάνατο του φίλου του.