Ένας 13χρονος κατηγορείται πως μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα του μέσα στο σπίτι της στη Φλόριντα. Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο 13χρονος εθεάθη να κάθεται ανέκφραστος, ενώ ο πατέρας του τον κοιτούσε και, όπως αναφέρθηκε, του έστελνε φιλιά.

Ο αριστούχος μαθητής Ντέρεκ Ρόσα εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Τρίτη, φορώντας τα κλασικά καφέ ρούχα των φυλακισμένων. Το μόνο που έκανε ήταν απλώς να γνέφει καταφατικά, όσο η ομάδα υπεράσπισής του μιλούσε για εκείνον. Η δίκη του ξεκίνησε λίγες εβδομάδες αφού σκότωσε την 39χρονη μητέρα του, Ιρέν Γκαρσία, μαχαιρώνοντάς τη ενώ κοιμόταν δίπλα από τη νεογέννητη κόρη της.

Σύμφωνα με το nypost.com, αφού μαχαίρωσε τη μητέρα του, ο 13χρονος κάλεσε την Άμεση Δράση, αναφέροντας στους αστυνομικούς ότι είχε βγάλει φωτογραφίες τη μητέρα του και τις είχε στείλει στους φίλους του. Τώρα, ο Ρόσα κατηγορείται για δολοφονία πρώτου βαθμού, ενώ αναμένεται να δικαστεί ως ενήλικας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης εκείνος φαινόταν ήρεμος, ωστόσο τα μέλη της οικογένειάς του ήταν ιδιαίτερα ευσυγκίνητα. Μάλιστα, ο πατέρας του, Χοσέ Ρόσα, τον χαιρετούσε και του έστελνε φιλιά, ενώ σε κάποια στιγμή της δίκης η γιαγιά του άρχισε να κλαίει.

Τον περασμένο μήνα, ο πατέρας του Ντέρεκ είχε ζητήσει να δοθεί στον γιο του μια «δεύτερη ευκαιρία». «Υποθέτω ότι αυτό που ζητάμε είναι μια ευκαιρία, μια δεύτερη ευκαιρία, για να τον βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να ωριμάσει ως ενήλικας άνδρας, ώστε να το αφήσει πίσω του αυτό», είχε αναφέρει.

Τώρα, οι δικηγόροι του Ρόσα ζητούν να μεταφερθεί ο πελάτης τους σε ίδρυμα κράτησης ανηλίκων αντί να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής ενηλίκων. «Δεν πιστεύουμε πως ο Ντέρεκ πρέπει να κρατείται σε φυλακή ενηλίκων», ανέφεραν.

Νέα ακρόαση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, οπότε και ο δικαστής θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στο ίδρυμα ενηλίκων. Η δίκη για τη δολοφονία αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.