Ο εκπρόσωπος της Europol τόνισε ότι υπάρχουν αυξημένοι φόβοι για τζιχαντιστικές επιθέσεις στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ υπάρχει και σχετική επικοινωνία με την Ελλάδα.

Ο Ολίβιερ Κάμπερς μίλησε στον ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι «όλοι ενδιαφέρονται γι’ αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή. Επομένως από την σκοπιά των τρομοκρατών είναι μια ιδανική περίοδος για να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους».

Έτσι, πάνω από 150.000 βιντεο και φωτογραφίες με επικίνδυνο προπαγανδιστικό υλικό έχουν εντοπιστεί από την Europol και κατέβει από το διαδίκτυο.

Επίσης, στην τελευταία έκθεσή της η Europol προειδοποιεί ότι οι πρόσφατα αποφυλακισθέντες τζιχαντιστές είναι πιθανό να στρατολογήσουν νέους τρομοκράτες. Στην Ελλάδα, δύο από τους 12 κρατούμενους για ισλαμική τρομοκρατία αποφυλακίστηκαν πρόσφατα με περιοριστικούς όρους

Από την 7η Οκτωβρίου αστυνομία και ΕΥΠ έχουν τεθεί σε συναγερμό ενισχύοντας τα μέτρα προστασίας σε πάνω από 80 στόχους κυρίως ισραηλινών και αμερικανικών στόχων

Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, τρομοκράτες προσπαθούν να στρατολογήσουν μοναχικούς λύκους στην Ευρώπη μέσα από προπαγανδιστικά βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα και κανάλια κρυπτογραφημένης επικοινωνίας.