Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τηλεοπτικού ομίλου της οικογένειας Μπερλουσκόνι, ο Αντρέα Τζαμπρούνο, ο πρώην σύντροφος της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, δεν πρόκειται να επιστρέψει στην παρουσίαση της εκπομπής επικαιρότητας «Ημερολόγιο της ημέρας» (Diario del giorno), του καναλιού Rete 4, αλλά θα διατηρήσει τον δημοσιογραφικό της συντονισμό.

Στην ανακοίνωση του ομίλου, αναφέρεται ότι «ο Αντρέα Τζαμπρούνο λυπάται για την αμηχανία που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του» με σαφή αναφορά σε σεξιστικές συμπεριφορές που ο ίδιος είχε «εκτός αέρα». Πρόκειται για αποσπάσματα, τα οποία μεταδόθηκαν από την σατιρική εκπομπή «Έρπει η είδηση», (Striscia la notizia).

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις στον Τζαμπρούνο, ο οποίος εργάζεται στον όμιλο Mediaset από το 2014. Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, υπό το φως των εξελίξεων αυτών, είναι σαφές ότι ο πρώην σύντροφος της Τζόρτζια Μελόνι δεν πρόκειται να απολυθεί, ενδεχόμενο στο οποίο είχε γίνει αναφορά τις περασμένες ημέρες.