Το Al Jazeera πραγματοποίησε έρευνα για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Al-Ahli στη Γάζα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ διαστρέβλωσε τις πληροφορίες που υπάρχουν, με αποτέλεσμα να δώσει ψευδής εικόνα για το περιστατικό.

Στην ιστοσελίδα του aljazeera.com αναφέρει πως το πρακτορείο Sanad που του ανήκει, ερεύνησε τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι ο βομβαρδισμός του αραβικού νοσοκομείου al-Ahli της Γάζας ήταν αποτέλεσμα αστοχίας πυραύλων από την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ και όχι αποτέλεσμα του ανηλεούς βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.

Η έρευνα του Sanad ανέλυσε χρονικά κωδικοποιημένα πλάνα από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένης μιας ζωντανής μετάδοσης από δημοσιογράφο του Al Jazeera εκείνη την εποχή.

Αναλύθηκαν επίσης ζωντανά πλάνα της Γάζας από το Ισραήλ, τα οποία ξεκαθάρισαν ότι η ζωντανή μετάδοση του Al Jazeera υστερούσε κατά 35 δευτερόλεπτα.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ισραηλινές δηλώσεις φαίνεται ότι παρερμήνευσαν τα στοιχεία για να δημιουργήσουν μια ιστορία ότι ένα από τα φλας που καταγράφηκαν από πολλές πηγές ήταν μια αστοχία πυραύλου.

Με βάση μια λεπτομερή ανασκόπηση όλων των βίντεο, οι αναλυτές του Sanad καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το φλας που απέδωσε το Ισραήλ σε μια αστοχία ήταν στην πραγματικότητα συνεπής με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ Iron Dome που αναχαίτιζε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας και τον κατέστρεφε στον αέρα.