Ένας άνδρας συνελήφθη και κατηγορείται για την δολοφονία μιας 26χρονης ανερχόμενης CEO για την οποία είχε γράψει και το Forbes, με τις αρχές να τονίζουν πως είναι «ακραία επικίνδυνος εγκληματίας», σε βαθμό που «κάνει ό,τι κακό μπορεί».

Η New York Post αναφέρει ότι η αστυνομία της Βαλτιμόρης πέρασε χειροπέδες στον 32χρονο Jason Billingsley, ο οποίος κατηγορείται ότι εισέβαλε στο διαμέρισμα της Pava LaPere και την δολοφόνησε.

Σύμφωνα με τις αρχές, η κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή το βράδυ της Δευτέρας (25/9) και έφερε χτύπημα στο κεφάλι από αμβλύ αντικείμενο, με μοναδικό ύποπτο τον 32χρονο, τον οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί στον σιδηροδρομικό σταθμό MARC στην οδό Laurel-Bowie Road.

Το αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η 26χρονη Pava LaPere ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας της EcoMap Technologies, την οποία ίδρυσε όσο καιρό σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Μάλιστα, το Forbes περιλάμβανε το όνομα της στη λίστα του 2023 με τα 30 άτομα κάτω των 30 ετών, όπου οι επιχειρηματικές κινήσεις τους είχαν κοινωνικό αντίκτυπο.

Γιατί θεωρείται επικίνδυνος ο δράστης

Ο Jason Billingsley περνάει από ανάκριση για τη δολοφονία της Pava LaPere και είναι γνώριμος των αρχών, με εκπρόσωπο της αστυνομίας να δηλώνει πως «σκοτώνει και βιάζει, κάνει ό,τι κακό μπορεί». Η επίσημη εγκληματική του δράση να ξεκινάει το 2013, όταν ομολογεί ότι επιτέθηκε και βίασε βίαια μια 25χρονη, με τον δικαστή να επιδιώκει να του επιβάλει ισόβια.

Ωστόσο, το θύμα λόγω της εμπειρίας που βίωσε, δεν θέλησε να καταθέσει στο δικαστήριο, πιστεύοντας ότι αρκούσαν όσα ανέφερε σε πρώτο στάδιο στις αρχές. Έτσι, ο Jason Billingsley καταδικάστηκε σε 16 χρόνια με αναστολή, ενώ λόγω καλής διαγωγής αποφυλακίστηκε με όρους τον Οκτώβριο του 2022.

Ο 32χρονος Jason Billingsley

Όμως ξεκίνησε την εγκληματική του δράση ξανά και οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή του σε μια άγρια επίθεση που έγινε σε ζευγάρι στη Βαλτιμόρη, μία εβδομάδα πριν δολοφονηθεί η Pava LaPere.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας εισέβαλε στο σπίτι ενός ζευγαριού και το έδεσε με χειροπέδες και κολλητική ταινία υπό την απειλή όπλου. Στη συνέχεια βίασε τη γυναίκα μπροστά στο σύζυγο της, έκοψε τον λαιμό της και μετά τους περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό, ενώ τους έβαλε φωτιά.

Το ζευγάρι σώθηκε τελευταία στιγμή, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε και το 5χρονο παιδί τους που ήταν σε άλλο δωμάτιο μέσα στο σπίτι, αλλά είχε εισπνεύσει τους καπνούς.