Υπάρχει στ’ αλήθεια ένα αξεσουάρ το οποίο να μπορεί να συνοδεύσει κάθε μας χτένισμα; Που να ταιριάζει σε όλα τα είδη και τα μήκη μαλλιών και να δείχνει κομψό και χαριτωμένο; Η απάντηση είναι ναι και δεν είναι άλλο από έναν φιόγκο σε οποιοδήποτε μέγεθος και υλικό. Ακριβώς αυτά είναι που θα καθορίσουν το ύφος του και θα το εναρμονίσουν με το γενικότερο στιλ σας.

Οι φιόγκοι μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά, όπως κορδέλες, ύφασμα, δέρμα, βελούδο, πλαστικό και μέταλλο, και μπορούν να είναι μικροί και διακριτικοί ή μεγαλύτεροι και πιο εντυπωσιακοί, ανάλογα με την προτίμηση και το στιλ του ατόμου που τους φορά. Κάθε γυναίκα είναι εξοικειωμένη με τους φιόγκους, καθώς τους γνωρίζει από μικρό κορίτσι, ωστόσο ίσως μεγαλώνοντας να έπαψε να τους χρησιμοποιεί, καθώς τους είχε συνδέσει με ένα girly look το οποίο έκρινε πως δεν της ταιριάζει πια. Η ιδέα αυτή καταρρίπτεται πλέον, καθώς το υλικό και το μέγεθος του εκάστοτε αξεσουάρ μπορεί να εναρμονιστεί με σχεδόν κάθε στιλ, αλλά και κάθε ηλικία.

Στην επίδειξη του οίκου Chanel για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 είδαμε πολλούς oversized μαύρους φιόγκους στα looks της πασαρέλας, ενώ με έναν τέτοιο φιόγκο εμφανίστηκε και η ambassador Margaret Qualley.

Kαι με τη σφραγίδα λοιπόν του οίκου Chanel, οι φιόγκοι επανήλθαν δριμύτεροι και εσείς μπορείτε να επιλέξετε αυτόν της αρεσκείας σας, στολίζοντας το χτένισμά σας με το αξεσουάρ της σεζόν. Ένας φιόγκος είναι ιδανικός να στολίσει ένα half up-half down χτένισμα, μια κοτσίδα είτε σε μικρότερο μέγεθος να στερεώσει τα λιτά μαλλιά στο πλάι του προσώπου. Ανάλογα με το γενικότερο στιλ σας, επιλέγετε το υλικό, το χρώμα ή το μοτίβο και έτσι το εναρμονίζετε στο προσωπικό σας ύφος.

Φιόγκοι διά χειρός Δημήτρη Γιαννέτου

O έλληνας hair stylist των celebrities, Δημήτρης Γιαννέτος, έχει δημιουργήσει πολλά hair looks χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο αξεσουάρ και αυτά είναι μερικά από τα χτενίσματα που βρήκαμε στο Instagram του.