Αν και η 32χρονη Emily Ratajkowski είναι ένα από τα πιο καυτά και περιζήτητα μοντέλα, δεν θα την πετύχετε να μετράει θερμίδες ή να κάνει κάποια δίαιτα για να παραμείνει λεπτή. Αντιθέτως, προτιμά την ισορροπία, το να παραμένει δραστήρια και να μην έχει υπερβολική εμμονή με την εμφάνισή της.

Παρακάτω θα μάθετε 3 τρόπους με τους οποίους με τους οποίους παραμένει σε φόρμα.

Πίνει χυμό με παντζάρι με κουρκουμά

Όπως όλοι στο Λος Άντζελες, έτσι και το 32χρονο σούπερ μόντελ δεν διαφέρει σε ό,τι αφορά τους χυμούς. «Για μένα, έχει να κάνει με το να νιώθεις καλά με αυτό που τρως», δήλωσε στους New York Times. «Λατρεύω τον κουρκουμά και τους χυμούς με παντζάρι».

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο αθλητών Destini Moody και όσα δήλωσε στο eatthis.com, «Ο κουρκουμάς είναι γνωστός ως ένα από τα πιο αρχαία αντιοξειδωτικά. Πράγματι, χρησιμοποιείται ως μορφή ιατρικής στην Ασία εδώ και αιώνες λόγω της ικανότητάς του να καταπολεμά τις επιβλαβείς φλεγμονές στο σώμα. Δοκιμάστε να πίνετε γάλα με κουρκουμά ή να προσθέτετε κουρκουμά σε δημητριακά όπως το ρύζι κάθε τόσο για να αποκομίζετε τα οφέλη του».

Ενώ προσθέτει πως «Ο χυμός παντζαριού περιέχει νιτρικά άλατα που δεν είναι μόνο ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς, αλλά βοηθούν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων για τη βελτίωση της ροής του αίματος. Αυτό δεν είναι μόνο καλό για το κυκλοφορικό σας σύστημα, αλλά μπορεί να βοηθήσει την απόδοσή σας στο γυμναστήριο. Πολλοί ολυμπιονίκες ορκίζονται στην κατανάλωση χυμού παντζαριού πριν από έναν αγώνα για να βελτιώσουν τη διαθεσιμότητα του οξυγόνου και να βελτιώσουν την απόδοση αντοχής. Έτσι, ο χυμός με παντζάρι μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φόρμα σας κάνοντας τις προπονήσεις σας πιο αποτελεσματικές, ειδικά αν πρόκειται για προπονήσεις τύπου αντοχής».

Μαγειρεύει πολύ στο σπίτι

Μαγειρική

Η Ratajkowski απολαμβάνει να ετοιμάζει υγιεινά γεύματα στο σπίτι δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο Elle πως «Μαγειρεύω πολύ, οπότε αυτό βοηθάει πολύ: Ξέρεις πόσο αλάτι και ζάχαρη και όλα αυτά τα πράγματα που βάζεις στον οργανισμό σου».

Σύμφωνα με τη Moody «Το πρόβλημα με το να τρως σε εστιατόρια όταν προσπαθείς να μείνεις σε φόρμα είναι ότι τα εστιατόρια θέλουν να σε κάνουν να επιστρέφεις για το νόστιμο φαγητό και τις γενναιόδωρες μερίδες τους που σε κάνουν να νιώθεις ότι τα λεφτά σου αξίζουν. Μπορεί, επίσης, να βρεθούμε να τρώμε περισσότερο φαγητό από ό,τι θα τρώγαμε στο σπίτι».

Και συνεχίζει «Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε το φαγητό για το οποίο έχουμε πληρώσει, είτε επειδή οι περισπασμοί, όπως οι συζητήσεις με φίλους, μας κάνουν να μην σκεφτόμαστε το πόσο τρώμε. Σε κάθε περίπτωση, έχετε πολύ μεγαλύτερο έλεγχο της ποιότητας των συστατικών σας όταν μαγειρεύετε τα περισσότερα γεύματά σας στο σπίτι, γεγονός που μπορεί να σας κάνει πιο υγιείς μακροπρόθεσμα».

Κάνει Zumba

Ένα συγκεκριμένο μάθημα που λατρεύει η Ratajkowski είναι η Zumba. «Είμαι, επίσης, κάποια που, ακόμη και σε ένα μάθημα, θα γίνω φλύαρη και αποσπάται η προσοχή μου» δήλωσε στο InStyle. «Νομίζω ότι αυτό είναι το σπουδαίο με τη Zumba, ότι η μουσική με κρατάει πραγματικά συγκεντρωμένη», συνεχίζει. «Απλά αισθάνεσαι σαν να είσαι, ξέρεις, η Superwoman που πραγματικά πιέζει τον εαυτό της. Τελικά δουλεύεις πιο σκληρά και είναι μια καλύτερη, πιο έντονη προπόνηση, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η Zumba μπορεί να είναι μια αποτελεσματική προπόνηση, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάζεται με κάποια μορφή προπόνησης δύναμης. Με αυτό το δεδομένο, η Zumba μπορεί να γυμνάσει διάφορες μυϊκές ομάδες, να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς σας, να διατηρήσει ένα καλό καρδιαγγειακό αναπνευστικό σύστημα, καθώς και να σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε», λέει ο Murdock.