Η παγωμένη πλατίνα και το ξανθό της δεκαετίας του ’90 αποτελούν αδιαμφισβήτητα τάση, αλλά για τα σκουρόχρωμα κορίτσια, είναι η εποχή που πρέπει να γίνουν ακόμα πιο σκούρα. Μερικές, μάλιστα, από τις πιο κομψές σταρ έχουν υιοθετήσει τις δικές τους εκδοχές του ψυχρού μαύρου χρώματος μαλλιών, ανάμεσα στις οποίες η Kylie Jenner, η Dua Lipa, η Billie Eilish και η Megan Fox.

Τα μαλλιά τους είναι όλα βαμμένα με ένα γυαλιστερό όνυχα που δίνει την εμφάνιση απόλυτα κομψών αστραφτερών μαλλιών. Η Olivia Casanova αγαπημένη hair coloristi των influencers στο IGK Salon στη Νέα Υόρκη αποκαλύπτει στο Bustle ότι οι περισσότερες πελάτισσές της ζητούν αυτή την goth- chic απόχρωση όσο ποτέ άλλοτε. Μάθετε παρακάτω, λοιπόν, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στην περίπτωση που θέλετε να ακολουθήσετε την τάση.

Τί είναι το raven χρώμα μαλλιών

Αυτή η νέα τάση στα σκούρα μαλλιά, που ακούει στο όνομα raven, δεν είναι το συνηθισμένο μαύρο -και αυτός είναι σε μεγάλο βαθμό ο λόγος που είναι τόσο γοητευτικό. Παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά σκούρο, εντύπωση προκαλεί το πόσο φυσικό φαίνεται. Η πανέμορφη γυαλάδα είναι εξίσου δραματική και εκλεπτυσμένη. «Το μαύρο raven διαφέρει από άλλα χρώματα μαλλιών επειδή είναι λίγο πολύ η μόνη “φυσική” μαύρη απόχρωση», λέει η Casanova. «Δεν είναι ούτε ένα τεχνητό μπλε-μαύρο ούτε το απόλυτα πιο σκούρο καστανό».

Η Lorena M. Valdes, colorist στο Maxine Salon στο Σικάγο, προσθέτει ότι το χρώμα διαθέτει έμφαση στη λάμψη. «Είναι ένα απαλό μαύρο που χρησιμοποιεί τη λάμψη για να δημιουργήσει περισσότερη κίνηση αντί να είναι σκούρο από τις ρίζες μέχρι τις άκρες με διάσταση», λέει.

Το raven τυχαίνει, επίσης, να είναι μια ψυχρή απόχρωση, όχι θερμή, γεγονός που το διαφοροποιεί, επίσης, από ορισμένες σκούρες μελαχρινές και μαύρες με κόκκινες αποχρώσεις. «Είναι το πιο σκούρο ουδέτερο ψυχρό μαύρο», λέει ο Jonathan Colombini, ειδικός σε θέματα στυλ και χρωμάτων της L’Oréal Paris. «Φαίνονται πολλοί άλλοι τόνοι, γεγονός που διατηρεί αυτό το χρώμα πολύ φυσικό».

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν βάψετε τα μαλλιά σας στην απόχρωση raven

Το να βάψετε τα μαλλιά σας μαύρα είναι προφανώς μια τολμηρή κίνηση, οπότε λάβετε υπόψη το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας και τον τόνο του δέρματός σας. «Η τάση raven είναι καλύτερη για όσες έχουν ελαιώδεις έως πιο σκούρους τόνους δέρματος», λέει η Casanova. «Μπορεί, επίσης, να ταιριάζει σε άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, αρκεί να έχουν έναν ρόδινο/ροζ υποτονισμό. Αυτό μπορεί να δώσει μια ρομαντική διάθεση».

Αν είστε ανοιχτόχρωμη με κίτρινες ή πράσινες αποχρώσεις, ωστόσο, η απόχρωση θα μπορούσε να σας κάνει να φαίνεστε «ξεπλυμένες». Σε αυτή την περίπτωση, η Valdes συνιστά να δοκιμάσετε ένα πιο σκούρο μαύρο- καφέ. «Οι περισσότερες μπορούν να επιλέξουν το raven, εκτός αν χρειάζονται περισσότερη ζεστασιά και πιο φωτεινά χρώματα», εξηγεί. «Αν το δέρμα σας θα τα πήγαινε καλύτερα με μια διαφορετική παραλλαγή από το απαλό μαύρο, μπορείτε να τροποποιήσετε ένα σκούρο καφέ προσθέτοντας διαφορετικούς υποκείμενους τόνους».

Αν θέλετε να πετύχετε το χρώμα των μαλλιών στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει τη σωστή απόχρωση. Αναζητήστε ένα φυσικό μαύρο και αποφύγετε οτιδήποτε με μπλε ή μπορντό απόχρωση, για ένα αποτέλεσμα που να χαρακτηρίζεται από μια φυσική μαύρη γυαλάδα.