Η φιναλίστ Μις Αγγλία γίνεται η πρώτη στην ιστορία του διαγωνισμού, εδώ και 94 χρόνια, που συμμετέχει χωρίς ίχνος μακιγιάζ και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει η πανέμορφη γυναίκα, τα «τοξικά» μέσα κοινωνικής δικτύωσης «πιέζουν τα κορίτσια». Η 20χρονη Μελίσα Ραούφ, από το Λονδίνο, εντυπωσίασε τους κριτές με τη φυσική της ομορφιά όταν εμφανίστηκε στους ημιτελικούς του διαγωνισμού στο Λονδίνο στις αρχές του μήνα.

Είπε ότι αποφάσισε να πάει στην πασαρέλα χωρίς καλλυντικά ή προϊόντα ομορφιάς με την ελπίδα να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες να αποδεχτούν τη φυσική τους εμφάνιση.

Η Μελίσα δεν το πίστευε ότι θα κέρδιζε μια θέση στον τελικό της Μις Αγγλία και είπε ότι τώρα θέλει να εξαλείψει την «τοξικότητα» του μακιγιάζ αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σημαίνει πολλά για μένα καθώς πολλά κορίτσια διαφορετικών ηλικιών, βάφονται γιατί νιώθουν “πίεση” να το κάνουν». Η 20χρονη εξήγησε: «Όταν άρχισα να φοράω make up σε νεαρή ηλικία, το δέρμα μου δεν το αισθανόμουν καλά» είπε και συμπλήρωσε πως «ποτέ δεν ένιωσα ότι πληρούσα τα πρότυπα ομορφιάς». Η Μελίσα είπε ότι έκανε το ασυνήθιστο βήμα να μπει στον διαγωνισμό τελείως άβαφτη σε μια προσπάθεια να προωθήσει την εσωτερική ομορφιά σε μια εποχή εμμονής στα social media, μεταδίδει η Dailymail.

Από τότε που εμφανίστηκε στη σκηνή του διαγωνισμού, η κοπέλα έλαβε «βροχή» μηνυμάτων υποστήριξης που τις έγραφαν ότι τους «εμπνέει». Η Μελίσα, που σπουδάζει στο King’s College του Λονδίνου, είπε ότι θα τολμήσει για άλλη μια φορά να εμφανιστεί χωρίς μακιγιάζ στην πασαρέλα, στον τελικό της Μις Αγγλία – και αποκάλυψε ότι νιώθει ότι το έχει κάνει για «όλα τα κορίτσια».

Our next award winner to be announced on social media is the The Cetuem Cosmetics Bare Face Top Model semi final winner …

Posted by Miss England Contest on Wednesday, August 24, 2022

Τώρα θα διαγωνιστεί μαζί με άλλες 40 γυναίκες για να στεφθεί Μις Αγγλία στις 17 Οκτωβρίου στο Heart of England Conference and Events Center στο Κόβεντρι. Οι διοργανωτές του παγκοσμίου φήμης διαγωνισμού είχαν παρουσιάσει στο παρελθόν έναν γύρο «”γυμνό” τοπ μόντελ», αλλά λένε ότι είναι η πρώτη φορά που γνωρίζουν κάποιον να διαγωνιστεί στο διαγωνισμό χωρίς μακιγιάζ.

«Ήταν μια τρομακτική εμπειρία, αλλά τόσο εκπληκτική η νίκη με αυτόν τον τρόπο» είπε η υποψήφια για τον τίτλο. Αν κάποιος είναι ευχαριστημένος με το δέρμα του, δεν πρέπει να αναγκάζεται να καλύπτει το πρόσωπό του με μακιγιάζ, υποστηρίζει η διαγωνιζόμενη. «Τα ελαττώματά μας μας κάνουν αυτό που είμαστε και αυτό είναι που κάνει κάθε άτομο μοναδικό» ανέφερε το όμορφο μοντέλο. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αγαπούν και να αγκαλιάζουν τις ατέλειές τους, καθώς γνωρίζουμε ότι η πραγματική ομορφιά βρίσκεται μέσα στην απλότητα» συνέχισε.

«Πρόσφατα αποδέχτηκα ότι είμαι όμορφη με το δέρμα που έχω και γι’ αυτό αποφάσισα να συμμετέχω στον διαγωνισμό χωρίς μακιγιάζ» εξήγησε. «Ακόμα νιώθω σίγουρη για τον εαυτό μου, με το μακιγιάζ αισθάνομαι ότι “κρύβομαι”. Αυτή είμαι, δεν φοβάμαι να μοιραστώ αυτό που είμαι. Ήθελα να δείξω ποια είναι πραγματικά η Μελίσα» σημείωσε. «Πηγαίνω στον τελικό γυμνή. Θα ήθελα πολύ να χρησιμοποιήσω τον διαγωνισμό Μις Αγγλία για να ενδυναμώσω τη φυσική ομορφιά και να εξαλείψω αυτήν την τοξική νοοτροπία» ανέφερε χαρακτηριστικά η κοπέλα.

Η Μελίσα είπε πως έλαβε πάρα πολλά μηνύματα από κορίτσια λέγοντάς της πώς τα έκανε να αισθάνονται πιο σίγουρες για τον εαυτό τους. «Η ψυχική υγεία είναι πολύ σημαντική και θέλω να κάνω όλα τα κορίτσια να αισθάνονται καλά. Θέλω απλώς να αφαιρέσω όλα τα πρότυπα ομορφιάς. Νιώθω ότι όλα τα κορίτσια είναι όμορφα με τον δικό τους τρόπο» είπε. «Νιώθω ότι το έχω κάνει για όλα τα κορίτσια» υπογράμμισε.

Η διοργανώτρια του διάσημου διαγωνισμού ομορφιάς Μις Αγγλία, Angie Beasley, είπε ότι παρουσίασε το Bare Face Top Model το 2019, αφού σοκαρίστηκε με την ποσότητα του μακιγιάζ και των φίλερ που είχαν οι διαγωνιζόμενες. «Είδα πάρα πολλές μη ρεαλιστικές εικόνες στο Instagram και οι διαγωνιζόμενοι πίστευαν ότι έπρεπε να φορούν μακιγιάζ για να δείχνουν όμορφες» παραδέχτηκε η υπεύθυνη του διαγωνισμού. H Μελίσα, «ενθαρρύνει τους διαγωνιζόμενους να μας δείξουν ποιοι πραγματικά είναι χωρίς να χρειάζεται να κρύβονται πίσω από το μακιγιάζ και τα φίλτρα στα social media, επισήμανε η Angie.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια διαγωνιζόμενη εντελώς άβαφτη σε ημιτελικό» σημείωσε και πρόσθεσε πως «ένιωθε δυνατή απέναντι σε όλες τις άλλες διαγωνιζόμενες». «Είμαι όλος για το μακιγιάζ για να ενισχύσω τη φυσική σας ομορφιά, αλλά δεν χρειάζεται να το φορούν οι νέοι τόσο παχύ που να μοιάζει με μάσκα. «Εύχομαι καλή τύχη στη Μελίσα στη Μις Αγγλία 2022» τόνισε.