Το άγχος, οι κακές συνήθειες styling, ακόμα και η διατροφή σας μπορούν να επηρεάσουν τη δύναμη, το μήκος και την ποιότητα των μαλλιών, κάνοντάς τα αδύναμα, ξηρά, εύθραυστα ή θαμπά, αναφέρει το Healthline. Τα ακριβά, επαγγελματικά προϊόντα για τα μαλλιά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία και την αποκατάσταση των μαλλιών, αλλά αν δεν έχετε χρήματα ή χρόνο, απλές σπιτικές θεραπείες όπως οι κρόκοι αυγών θα μπορούσαν να βοηθήσουν και να δώσουν ώθηση στα μαλλιά σας.

Η προσθήκη του κρόκου αυγού στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας δεν είναι κάτι καινούριο.  Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κρόκους αυγών από τον 11ο αιώνα, αναφέρει η Vogue. Αλλά τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει τους κρόκους αυγών τόσο καλούς για τα μαλλιά; Το μυστικό βρίσκεται στο μοναδικό μείγμα βαθιά θρεπτικών, φιλικών προς τα μαλλιά βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που περιέχουν.

Οι κρόκοι αυγών περιέχουν θρεπτικά συστατικά που αγαπούν τα μαλλιά

Κρόκος αυγού

Ο κρόκος αυγού περιέχει 26,54 γραμμάρια λίπους με τη μορφή λεκιθίνης, ενός φυσικού ενυδατικού και γαλακτωματοποιητή που μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο μαλακά, αναφέρει το Medical News Today. Η πρωτεΐνη στους κρόκους αυγών μπορεί, επίσης, να βελτιώσει την εμφάνιση των μαλλιών προωθώντας τη λάμψη.

Ενώ οι κρόκοι αυγών περιέχουν πολλές άλλες βιταμίνες, είναι η βιταμίνη Β5 (βιοτίνη) που προσφέρει επιπλέον, μοναδικά οφέλη για την ενίσχυση των μαλλιών. Γνωστή και ως πανθενόλη και παντοθενικό οξύ, αυτός ο φυσικός ενισχυτής μαλλιών περιλαμβάνεται συχνά σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, σύμφωνα με το WebMD, για τα ενυδατικά του αποτελέσματα.

Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που συνδυάζονται στον απλό κρόκο αυγού, μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μια ολοκληρωμένη θεραπεία μαλλιών που μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση, την προσθήκη λάμψης και την ενίσχυση των μαλλιών σας.

Αλλά το πιο απροσδόκητο όφελος του κρόκου αυγού για τα μαλλιά, σύμφωνα με το Healthline, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία από την τριχόπτωση. Το μασάζ του κρόκου στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να ενισχύσει τις ρίζες και τους θύλακες της τρίχας στην πηγή, καθιστώντας τα λιγότερο επιρρεπή σε οποιαδηποτε ζημιά. Με μειωμένο σπάσιμο και σχίσιμο, τα μαλλιά μπορεί ακόμη και να φαίνονται σαν να μακραίνουν περισσότερο και γρηγορότερα.