Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και δεν μπορείτε να αφιερώσετε πολύ από αυτόν στο λούσιμο των μαλλιών σας, υπάρχουν κάποιες έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παρατείνετε το χρόνο που περνάει μεταξύ από δύο λουσίματα. Στη λογική της εξοικονόμησης χρόνου, λοιπόν, δείτε πώς να «εκπαιδεύσετε» τα μαλλιά σας ώστε να τα λούζετε λιγότερο.

Κάντε έξυπνες επιλογές σαμπουάν

Πλάτη κοπέλας που κάνει μπάνιο

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Bustle, η Dianna Cohen, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της μάρκας περιποίησης μαλλιών Crown Affair Cohen και ο διάσημος κομμωτής Bradley Leake η σημασία της επιλογής του σωστού σαμπουάν είναι υψίστης βαρύτητας για την προσπάθειά σας. Η χρήση όχι και τόσο ιδανικών σαμπουάν μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά σας τα φυσικά, υγιή έλαια τους, σύμφωνα με την Cohen -γεγονός που οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκετε. «Αυτό κάνει το τριχωτό της κεφαλής σας να παράγει περισσότερο λάδι, οπότε τα μαλλιά σας μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται λιπαρά», λέει στο Bustle.

Και οι δύο προτείνουν σαμπουάν που χρησιμοποιούν καθαριστικούς παράγοντες φυτικής προέλευσης αντί για θειικά άλατα, καθώς είναι λιγότερο σκληρά για το τριχωτό της κεφαλής σας κατά τον καθαρισμό, ενώ προσθέστε, επίσης, συστατικά όπως τα συνθετικά χρώματα και τα συνθετικά αρώματα στη λίστα με τα προϊόντα που δεν χρησιμοποιείτε.

«Πολλά από αυτά τα συστατικά μπορεί προσωρινά να φαίνεται ότι αφήνουν τα μαλλιά καθαρά, αλλά οι σκληρές χημικές ουσίες αφαιρούν από τα μαλλιά σας τα φυσικά έλαια και προκαλούν το τριχωτό της κεφαλής να αντισταθμίσει υπερβολικά και να παράγει περισσότερα για να διατηρήσει την ισορροπία».

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας

Κοπέλα που χτενίζει τα μαλλιά της

Η Dianna Cohen και η Juliana Ohlmeyer, hair colorist με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχουν άλλη μια εξαιρετικά απλή συμβουλή που δεν απαιτεί να εισαγάγετε κάτι νέο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας: Βουρτσίστε τα μαλλιά σας πιο συχνά. «Το βούρτσισμα των μαλλιών σας με μια βούρτσα με διπλή τρίχα μετακινεί τα υγιή, φυσικά έλαια σας προς τα κάτω στην τρίχα, κάνοντας τα μαλλιά σας πιο δυνατά και λαμπερά», λέει η Cohen. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι σπρώχνετε προς τα κάτω μέρος του λαδιού που μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται λιπαρά και να χρειάζονται πιο άμεσο λούσιμο, οπότε κερδίζετε διπλά.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειώσετε, όμως, πριν πιάσετε τη βούρτσα ή τη χτένα σας: Βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρή. «Κάποιοι άνθρωποι έχουν την ίδια βούρτσα για πέντε χρόνια και δεν την πλένουν ποτέ», τονίζει η Ohlmeyer. «Φανταστείτε όλη τη συσσώρευση αν βουρτσίσετε τα φρεσκολουσμένα μαλλιά σας με την παλιά, βρώμικη βούρτσα σας». Μια καθαρή βούρτσα θα μεταφραστεί σε καθαρά μαλλιά… για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Να είστε επιλεκτικές σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιείτε γενικά

Κοπέλα που κοιμάται

Προσέξτε τις πετσέτες, τις μαξιλαροθήκες και τα αξεσουάρ μαλλιών που χρησιμοποιείτε όταν προσπαθείτε να αποφύγετε το συχνό λούσιμο. Σύμφωνα με την Cohen, οι χοντρές πετσέτες μπορεί να είναι σκληρές για τα μαλλιά σας και να προκαλέσουν σπάσιμο -αναζητήστε εκείνες που απορροφούν απαλά την υπερβολική υγρασία, όπως πετσέτες από μικροΐνες ή μπαμπού.

Άλλα σημαντικά υλικά σε αυτή την προσπάθεια για λιγότερο λούσιμο των μαλλιών είναι το μετάξι και το σατέν. «Το να κοιμάστε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα των μαλλιών», εξηγεί ο Leake. Η λεία υφή σημαίνει λιγότερη τριβή με τα μαλλιά σας, οπότε θα είναι σε καλύτερη κατάσταση ανάμεσα στα λουσίματα των μαλλιών σας. Κάτι που ισχύει και για τα λαστιχάκια των μαλλιών σας. Επιλέγετε μεταξωτά ή σατέν λαστιχάκια για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μαλλιών σας πριν το επόμενο λούσιμο.