Χρήσιμες συμβουλές για το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά που ενδιαφέρουν όλες τις γυναίκες, όλων των ηλικιών.

Το φον ντε τεν προκαλεί σπυράκια;

Παλαιότερα ναι, καθώς τα φον ντε τεν είχαν παχιά υφή που έφραζαν τους πόρους. Σήμερα όμως η σύνθεσή τους είναι βελτιωμένη και δεν προκαλούν σπυράκια. Ωστόσο, αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, καλύτερα να προτιμάτε μια σύνθεση oil free.

Αν χρησιμοποιούμε φυσικά προϊόντα ομορφιάς θ’ αποφεύγουμε τις αλλεργίες;

Αυτό δεν είναι σίγουρο, γιατί και τα φυσικά προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, εφόσον η σύνθεσή τους περιέχει αιθέρια έλαια ή εκχυλίσματα φυτών που μπορεί να αποδειχθούν αλλεργιογόνα.

Τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται από την επιδερμίδα μας μόνο με ένα προϊόν γκομάζ;

Όχι, αφού τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται από την επιδερμίδα και με καλλυντικά με AHA (οξέα φρούτων) ή και με κρέμες που έχουν βάση την όξινη βιταμίνη Α. Επίσης, απομακρύνονται και με ειδικό πίλινγκ που εφαρμόζει στο πρόσωπο ο δερματολόγος.

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ίδια κρέμα μέρα και νύχτα;

Χωρίς ν’ απαγορεύεται, δε συνιστάται κιόλας, εκτός κι αν πρόκειται για κρέμα 24ώρου. Αν η κρέμα είναι ημέρας, δε θα πρέπει να τη χρησιμοποιούμε και τη νύχτα, γιατί τ’ αντιηλιακά φίλτρα που περιέχει μπορεί με τον καιρό να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Επίσης, επειδή οι κρέμες ημέρας είναι γενικά πιο παχιές για να προστατεύουν το δέρμα από τους ρύπους του περιβάλλοντος, μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν ιδιαίτερη λιπαρότητα στην επιδερμίδα.

Τα μαντηλάκια για ντεμακιγιάζ μπορούν ν’ αντικαταστήσουν το γαλάκτωμα καθαρισμού;

Όχι, γιατί τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι ιδανικά για να καθαρίσουν ένα πρόσωπο ελαφρά βαμμένο. Αντίθετα, το φον ντε τεν φεύγει μόνο με γαλάκτωμα και λοσιόν καθαρισμού.

Μπορεί το νερό να καθαρίσει το πρόσωπο καλύτερα από κάθε άλλο προϊόν καθαρισμού;

Το νερό απλά δροσίζει το πρόσωπο, χωρίς να το καθαρίζει, εφόσον δε διαθέτει καμιά καθαριστική ιδιότητα. Δεν μπορεί να διαλύσει, λόγου χάρη, λιπαρές ουσίες όπως το σμήγμα. Συνεπώς, πρέπει να συνοδεύεται από ένα αφρώδες ζελ ή ν’ ακολουθείτε από ένα γαλάκτωμα καθαρισμού.

Πηγή: belife.gr