Υπάρχει ένα πράσινο smoothie που αν το απολαμβάνετε κάθε πρωί, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε από το άγχος και το στρες. Πρόκειται, μάλιστα, για μια συνταγή που θα σας διευκολύνει να αντιμετωπίσετε το καθημερινό σας άγχος αποτελεσματικά.

Μια συνταγή, που ωστόσο, δεν αφορά μόνο τα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τον εγκέφαλο, αν και τα σωστά τρόφιμα μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν στην ηρεμία σας, αλλά και στο ίδιο το τελετουργικό που είναι μάλλον καταπραϋντικό -μια στιγμή παύσης σε ένα κατά τα άλλα έντονο πρωινό πρόγραμμα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι όλο και περισσότερες celebrities, ανάμεσά τους και η Ρις Γουίδερσπουν, υιοθετούν όλο και περισσότερο υγιεινούς τρόπους ζωής συμπεριλαμβάνοντας στην καθημερινή διατροφή τους τονωτικά smoothies.

Τι περιλαμβάνει το πράσινο smoothie που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος

Το συγκεκριμένο smoothie αποτελεί μια έμπνευση της νευροπιστήμονος Wendy Suzuki και σύμφωνα με το mindbodygreen.com η συνταγή της είναι πολύ υγιεινή, γεμάτη με τροφές που βοηθούν ιδιαιτέρως τον εγκέφαλo. Πάρτε τις μπανάνες, για παράδειγμα: πλούσιες σε μαγνήσιο, μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να ενεργοποιήσει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα (και όταν αυτό το συμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι υπερβολικό, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο άγχος).

Το σπανάκι είναι, επίσης, γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν τον εγκέφαλο, όπως βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ και λουτεΐνη. Τέλος, το mindbodygreen.comη αναφέρει ότι τα μήλα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που τείνει να μειώνεται με την ηλικία και το οξειδωτικό στρες.

Πράσινο smothie

Για να μην αναφέρουμε, επίσης, ότι η Suzuki βρίσκει την ίδια την διαδικασία παρασκευής του smoothie αρκετά διαλογιστική. Την αποκαλεί «στιγμή ροής», μια στιγμή που μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό της και να επικεντρωθεί μόνο στο έργο που έχει -στην περίπτωση αυτή να φτιάξει ένα δροσερό, νόστιμο smoothie για πρωινό. «Γίνεται μια ιδιαίτερη υπερδύναμη για εμάς που έχουμε άγχος», εξηγεί στο mindbodygreen.com.

Η συνταγή για το πράσινο smoothie

Για να παρασκευάσετε το πράσινο smoothie που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος θα χρειαστείτε 1 μπανάνα, 1 μεγάλη χούφτα σπανάκι, μισό κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο, 1 πράσινο μήλο ψιλοκομμένο, μισό φλιτζάνι πάγο, 1 φλιτζάνι νερό (μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο υγρό ανάλογα με το πόσο λεπτή ή παχιά σας αρέσει η συνοχή).

Χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πιείτε και απολαύστε για πρωινό, σνακ ή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Φυσικά, μπορείτε πάντα να παίζετε με τα υλικά και να κάνετε τη συνταγή δική σας – ένα υγιές λίπος, όπως το αβοκάντο ή το βούτυρο καρυδιού, μπορεί επίσης να σας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.