Όλοι έχουμε κακές συνήθειες που προσπαθούμε να κόψουμε. Από το να φωνάζουμε όταν είμαστε θυμωμένοι μέχρι να δαγκώνουμε τα πετσάκια μας όταν είμαστε αγχωμένοι ή ακόμη και να τρώμε τα νύχια μας. Και ενώ το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να σας φαίνεται εντελώς ακίνδυνο και κάτι που είναι αθώο, στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία σας.

Για πολλές γυναίκες, λοιπόν, το δάγκωμα των νυχιών τους σημαίνει επίσης το δάγκωμα του βερνικιού από το μανικιούρ. Το βερνίκι νυχιών, όπως πολλές γνωρίζετε, αποτελείται από πολλές διαφορετικές χημικές ουσίες. Και η κακιά συνήθεια που αρκετές έχετε να τρώτε τα νύχια σας ίσως ήρθε η ώρα να κοπεί, καθώς πρέπει να γνωρίζετε ότι τρώγοντας τα βαμμένα σας νύχια, ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες, καταναλώνετε πλαστικό.

Μία συνήθεια που καλό είναι να κοπεί…

Όπως αναφέρει το thelist.com το βερνίκι νυχιών περιέχει πέντε βασικά συστατικά: σχηματιστές μεμβράνης, πλαστικοποιητές, διαλύτες, παράγοντες εναιωρήματος και χρωστικές. Με την πρόσφατη και αυξημένη ζήτηση των γυναικών και των ινστιτούτων ομορφιάς για βερνίκι νυχιών διαρκείας οι εταιρείες άρχισαν να προσθέτουν περισσότερα συστατικά γνωστά ως «τοξικό τρίο» -φορμαλδεΰδη, τολουόλιο και φθαλικό διβουτύλιο ή DPB- τα οποία είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο ή τοξικότητα.

Υπάρχουν, φυσικά, και οι εταιρείες που προσπαθούν να μειώσουν τις χημικές ουσίες στα συστατικά τους, ωστόσο, στην πλειοψηφία τους τα προϊόντα νυχιών δεν είναι ποτέ πραγματικά απαλλαγμένα από πλαστικά σωματίδια. Έτσι, ενώ τα χημικά είναι σε μικρές ποσότητες και η κατανάλωση βερνικιού νυχιών είναι ελάχιστη, η κατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο πεπτικό σας σύστημα και να διαταράξει το έντερο σας λόγω της πρόσληψης και συσσώρευσης πλαστικού.

Είναι ασφαλές να πούμε, λοιπόν, ότι αυτό που πρέπει να κάνετε πάνω απ’ όλα, είναι να προσπαθήσετε να κόψετε τη συνήθειά σας να τρώτε τα νύχια σας για να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή και ασφαλή!