Η μόνη προϋπόθεση όμως για να αποκτήσεις ημιμόνιμο μανικιούρ είναι να επισκεφτείς αισθητικό, μιας και χρησιμοποιείται ειδικό φουρνάκι το οποίο “ψήνει” το gel για να σταθεροποιηθεί στα νύχια σου, εκτός και αν έχεις αγοράσει το δικό σου.

 Πριν όμως αποφασίσεις να το κάνεις θα πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα για το ημιμόνιμο μανικιούρ που οι περισσότερες αγνοούν!

Ας δούμε μερικά tips για το ημιμόνιμο μανικιούρ:

Αρχικά, προφανώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ημιμόνιμου μανικιούρ είναι η διάρκειά του, σε σχέση με τα άλλα βερνίκια νυχιών.

Βέβαια και αυτό δεν είναι απολύτως σίγουρο καθώς υπάρχει μεγάλη περίπτωση τελικά να κρατήσει και αυτό μόλις μια εβδομάδα αν δεν περιποιείσαι τα νύχια σου όπως πρέπει.

 Άλλο ένα θετικό είναι ότι προστατεύει τα νύχια σου από το ξεφλούδισμα και δεν σπάνε, ενώ ταυτόχρονα τα βοηθάει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα απ’ ότι είχες συνηθίσει.

Τέλος, μπορείς να το βγάλεις και μόνη σου ακριβώς όπως θα γινότανε και στην αισθητικό που θα πήγαινες για να στα καθαρίσει.

Το μόνο που χρειάζεσαι για το καθάρισμα των νυχιών σου είναι κομματάκια από βαμβάκι με ασετόν, χωρίς να στάζει φυσικά, τα οποία τα βάζεις επάνω στα νύχια σου και έπειτα τα τυλίγεις από πάνω με αλουμινόχαρτο και περιμένεις 15-20 λεπτά.

Όταν περάσει η ώρα τα ανοίγεις και με το ξυλάκι νυχιών σπρώχνεις το υλικό προς τα έξω. Αν δεν ξεκολλάει σημαίνει ότι ήθελε να το αφήσεις λίγο περισσότερο.

Απλά επανέλαβε το.

Από την άλλη πλευρά τα μειονεκτήματα του είναι πρώτον ότι συνήθως είναι πιο ακριβό από τα απλά βερνίκια, αλλά λογικό, καθώς κρατάει τον τριπλάσιο καιρό.

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις το ημιμόνιμο μανικιούρ πρέπει να κάνεις ένα καλό μανικιούρ, αφαιρώντας και τα πετσάκια των νυχιών σου για την καλύτερη σταθεροποίηση του χρώματος.

Επίσης, με το πλύσιμο των πιάτων και γενικά η επαφή με τα νερά θα χαλάσουν τα νύχια σου πολύ πιο γρήγορα από τις 3 εβδομάδες, οπότε η λύση είναι μια. Γάντια.

 Μόνο έτσι θα μπορέσεις να τα διατηρήσεις σαν την πρώτη ημέρα.

 Επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιείς λαδάκι για τις παρανυχίδες σου το οποίο ταυτόχρονα ενυδατώνει και το δέρμα σου, καθώς επίσης και κρέμα χεριών 1-2 φορές την ημέρα.

Τέλος, πέρνα μια στρώση σκληρυντικού πάνω στο μανικιούρ σου, με πολύ καλό άπλωμα για να μην το καταστρέψεις από μόνη σου, για καλύτερο κράτημα.

Μανικιούρ με gel

Το gel είναι μία μέθοδος τεχνητών νυχιών που χρησιμοποιείται στο μανικιούρ εδώ και πολλά χρόνια κυρίως για να καλύψει τις ανάγκες ατόμων με ονυχοφαγία και πολύ κοντά νύχια που δύσκολα μακραίνουν.

 Με το υλικό του gel και τη χρήση ειδικής φόρμας και υπεριώδους ακτινοβολίας μπορεί κανείς να «χτίσει» πιο μακρύ νύχι ή να τοποθετήσει ψεύτικο.

 Πρόκειται για μία μέθοδο με πολύ ανθεκτικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να διατηρηθεί έως και για έναν μήνα.

 Είναι η μοναδική μέθοδος που κάνει τα νύχια να φαίνονται φυσικά, είναι άοσμο και πολύ σπάνια αποκολλάται από το νύχι, ενώ παράλληλα στα κορίτσια που έχουν την συνήθεια να τρώνε τα νύχια τους (κορίτσια τα νύχια δεν είναι φαγητό ε!) αυτή η μέθοδος βοηθάει τα νύχια να μακρύνουν.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα η μέθοδος του gel θέλει χρόνο και είναι περίπου 1 με 1,5 ώρα. Φεύγει μόνο με λιμάρισμα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο για τραυματισμό του νυχιού.

Σε περίπτωση που σπάσει πρέπει να το αφαιρέσεις όλο και να το ξανά φτιάξεις από την αρχή. Το gel μπορεί να βοηθάει τα νύχια να μακρύνουν όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λεπταίνει με τον καιρό το νύχι. Το gel είναι υλικό σε υγρή μορφή που στεγνώνει μόνο με ειδική UV λάμπα.

Πλεονεκτήματα gel  νυχιών

  • Είναι απόλυτα διαφανές (μιλώντας για το gel clear) πάρα πολύ γυαλιστερό (UV Gel Top Coat) και γίνεται χτιστό.
  • Έχει τεράστια ποικιλία χρωμάτων.
  • Δίνει τη δυνατότητα για τέλειο μόνιμο γαλλικό και πολύ όμορφα μόνιμα σχέδια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μόνιμο γυάλισμα πάνω από μετάξι ή ακρυλικό.
  • Επίσης η τοποθέτησή του διαρκεί 1 με 1,5 ώρα το πολύ (ανάλογα την τεχνίτρια).

 Μειονεκτήματα gel νυχιών

  • Αφαιρείται μόνο με λιμάρισμα ή τροχό μανικιούρ (αν η τεχνίτρια δεν γνωρίζει και δεν είναι ειδικευμένη στο τεχνητό νύχι πολύ εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί ζημιά στο φυσικό σας νύχι).
  • Σπάει και ραγίζει πιο εύκολα από όλα τα άλλα και επίσης δεν μπορεί να “δουλευτεί” από άνθρωπο που δεν γνωρίζει.

Το HairMaker.Gr σας προσφέρει την δυνατότητα να δείτε από κοντά στο φυσικό του κατάστημα μία μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα για τα νύχια από κορυφαίες εταιρείες όπως Essie και Semilac.

Το Κατάστημα HairMaker.Gr μπορείτε να το βρείτε στην Λεωφόρο Κύπρου 81 στην Αργυρούπολη Αθήνα ή να πλοηγηθείτε στις σελίδες του online.

Δείτε τα πάντα στα social media.

Instagram :hairmakergr

Facebook :hairmakergr