Όταν τρυπώσει μέσα σου το σαράκι της ζήλειας και χάσεις την εμπιστοσύνη σου στον σύντροφο σου αρχίζεις να ζεις μέσα στην ανασφάλεια και να κάνεις πράγματα για τα οποία ενδέχεται να μετανιώσεις αργότερα. Ιδού λοιπόν πώς να χειριστείς ψύχραιμα και αποτελεσματικά την κατάσταση όταν σου έχει μπει η ιδέα ότι εκείνος έχει κι άλλη στη ζωή του:

1. Συμπεριφέρεται παράξενα; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διαπιστώσεις είναι το κατά πόσο εκείνος χει αλλάξει συνήθειες. Μήπως άρχισε να φροντίζει περισσότερο από το συνηθισμένο την εμφάνιση του; Μήπως αργεί υπερβολικά στη δουλειά; Κάθε ξαφνική αλλαγή στη ρουτίνα της καθημερινότητας του είναι ισχυρή ένδειξη ότι κάτι τρέχει.

2. Πώς θα αντιδράσεις αν είναι αλήθεια; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να ξέρουν για τις απιστίες του/της συντρόφου του και προτιμούν να ζουν στον κόσμο τους. Εσύ τι θα προτιμούσες με το χέρι στην καρδιά; Γιατί αν θέλεις να ξέρεις την αλήθεια, από εδώ και πέρα θα πρέπει να ψάξεις για χειροπιαστά στοιχεία και να είσαι ανάλογα προετοιμασμένη.

3. Σκέψου καθαρά: Πόσο δικαιολογημένες είναι οι υποψίες σου; Μήπως δημιουργείς σενάρια με τη φαντασία σου; Μπορεί απλά να έχεις παρεξηγήσει τις καταστάσεις… Όμως αν εκείνος αγωνίζεται και ιδρώνει για να σε πείσει ότι είσαι παρανοϊκή, τότε πρέπει να προσέξεις: είναι κλασικό κόλπο των μουρντάρηδων να προσπαθούν να σε βγάλουν τρελή για να σου ρίξουν στάχτη στα μάτια.

4. Άκου το ένστικτο σου: Σπάνια θα σε γελάσει. Αν διαισθάνεσαι πως κάτι τρέχει, τότε υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να έχεις δίκιο. Όμως, αν είναι μόνο μια τραυματική εμπειρία από προηγούμενη σχέση σου που σε κάνει να αμφισβητείς την αφοσίωση του συντρόφου σου, τότε μπορεί απλά να είσαι υπερβολικά καχύποπτη με τον φόβο ότι μπορεί να ξαναζήσεις το ίδιο σενάριο.

5. Κι αν είναι αθώος; Ένα από τα πράγματα που πρέπει να συνεκτιμήσεις είναι η πιθανότητα να έχεις κάνει λάθος, εκείνος να σου είναι απόλυτα πιστός και να πληγωθεί βαθιά από το γεγονός πως νόμιζες ότι μπορεί να σε απατήσει. Δεν είναι κι όλοι οι άντρες γουρούνια…

6. Λάθος επιλογές: Αν η απιστία είναι ένα έργο που βλέπεις να επαναλαμβάνεται συχνά στην συναισθηματική σου ζωή δεν χρειάζεται να κατηγορείς τον εαυτό σου γι’ αυτό. Αυτό που χρειάζεται είναι να είσαι πιο επιλεκτική στους συντρόφους που διαλέγεις, καθώς αν έχεις στο πλευρό σου τον λάθος τύπο άντρα είναι επόμενο να μην σου φέρεται όπως θα έπρεπε.

7. Ρώτησε τον: Μερικές φορές αρκεί μια απλή ερώτηση για να μάθεις αν πράγματι υπάρχει άλλη. Κάποιοι άντρες απλά δεν αντέχουν τα ψέματα, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να ανακουφιστούν επειδή δεν θα χρειάζεται πια να κρύβονται. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να του επιτεθείς κατά μέτωπο: πες του ότι έχεις προβληματιστεί τελευταία και ότι θα ήθελες να το συζητήσετε. Αν αρχίσεις να τον κατηγορείς θα τον βάλεις σε θέση άμυνας με αποτέλεσμα να περάσει στην αντεπίθεση και να αρχίσει να σε κατηγορεί ότι είσαι άδικη ή παρανοϊκή και δεν γίνεται δουλειά έτσι.

Η απιστία είναι μια πολύ επώδυνη διαπίστωση. Όχι μόνο δείχνει έλλειψη σεβασμού από τον σύντροφο σου, αλλά σε κάνει να νιώθεις και ανεπαρκής στο πλάι του. Όμως να θυμάσαι πως αν εκείνος σε απατά, εκείνος φέρει την ευθύνη και οφείλει να υποστεί τις συνέπειες για τις πράξεις του. Δεν φταις εσύ για τη δική του κακή συμπεριφορά.

Πηγή: Womenonly.gr