Η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να είναι ένα ήρεμο καταφύγιο γαλήνης και ξεκούρασης. Τουλάχιστον αυτή είναι η βασική θεωρία στην οποία βασίζεται η ύπαρξη του δωματίου. Η πραγματικότητα, όμως, απέχει πολύ από την θεωρία, γι’ αυτό και παρακάτω θα βρείτε τα μυστικά των ειδικών όπως οι ίδιοι τα αποκάλυψαν στο goodhousekeeping.com για έναν πιο ήρεμο και γαλήνιο ύπνο.

Λογαριασμοί και άλλα έγγραφα

Για να δημιουργήσετε ένα ασφαλές καταφύγιο όπου μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα, κρατήστε οτιδήποτε σχετίζεται με τη δουλειά ή την διαχείριση της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων σε ένα γραφείο σε άλλο δωμάτιο.

Τεχνολογία

Προσπαθήστε να κάνετε το υπνοδωμάτιο σας μια «ζώνη» χωρίς καμία οθόνη. Οι ηλεκτρονικές συσκευές εκπέμπουν μπλε φως και για τους περισσότερους αποτελούν εξοπλισμό εργασίας ή παιχνιδιού, οπότε πρέπει να φυλάσσονται σε χώρο εργασίας ή παιχνιδιού, αντίστοιχα. Η μόνη τεχνολογία που θα μπορούσατε να διατηρήσετε στην κρεβατοκάμαρά σας είναι ένα στερεοφωνικό για ωραία χαλαρωτική μουσική.

Βιβλία

Εκτός από τα ένα ή δύο που διαβάζετε αυτήν την περίοδο, όλα τα άλλα δημιουργούν απλώς όγκους με συσσωρευμένα βιβλία. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να συγκεντρώσετε περισσότερη σκόνη στον προσωπικό σας χώρο.

Είδη κάτω από το κρεβάτι

Αποφύγετε τα συρτάρια και τα κουτιά κάτω από το κρεβάτι, καθώς ο ύπνος γνωρίζοντας ότι υπάρχει σαφήνεια και καθαρός χώρος κάτω από αυτό σίγουρα είναι πιο ήρεμος και απολαυστικός. Κάτω από το κρεβάτι, συμβουλεύουν οι ειδικοί, να αποθηκεύετε πράγματα μόνο εάν πρόκειται για μια απλή κατηγορία και άκρως οργανωμένη, όπως τα εποχιακά ρούχα σας ή τα είδη που φοράτε μόνο στις διακοπές σας.

Ακατάστατο κομοδίνο

Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το κεφάλι σας και σίγουρα ένα ακατάστατο κομοδίνο αποσπά την προσοχή σας για να χαλαρώσετε και να αφεθείτε πιο εύκολα στην αγκαλιά του Μορφέα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να νιώθετε έστω και λίγο ότι όλα τα πράγματα πάνω σε αυτό είναι τακτοποιημένα είναι να πάρετε έναν δίσκο και να τα τοποθετήσετε όλα μέσα σε αυτόν -κρέμες, αρώματα, ρολόι, τηλεκοντρόλ ac κ.α. Με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσετε το χώρο τους και θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση της οργάνωσης.