Το πέρασμα του χρόνου από πάνω μας σίγουρα είναι μια γοητευτική διαδικασία, την οποία, ωστόσο, δεν χρειάζεται να επιταχύνουμε. Γι’ αυτό μπορείτε να επιβραδύνετε τα σημάδια του χρόνου πάνω σας, αποφεύγοντας λάθη στο χτένισμα και το κούρεμα των μαλλιών σας που σας κάνουν να μοιάζετε μεγαλύτερες.

Επιλέγετε πολύ κοριτσίστικα αξεσουάρ

Αν ο στόχος σας είναι να βρείτε χτενίσματα που δεν θα σας κάνουν να μοιάζετε μεγαλύτερες, πρέπει να σκεφτείτε ότι ορισμένα από τα αξεσουάρ μαλλιών που σας αρέσουν, δεν αποτελούν τις καλύτερες επιλογές για το σκοπό που τα θέλετε. Φυσικά, μπορείτε να αφήσετε ελεύθερα τα μαλλιά σας και να τα πιάσετε με ένα τσιμπιδάκι ή σε μια αλογοουρά με ένα μαντήλι. Ωστόσο, προτιμήστε πιο απλά και κομψά αξεσουάρ όπως σατέν μαντίλα, απλά μαργαριτάρια και ελαστικές κορδέλες.

Προτιμάτε φλατ και άνευρα χτενίσματα

Καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά μας αραιώνουν. Ακόμα και όσες από εμάς έχουν αρκετά πυκνά μαλλιά θα βιώσουν την αραίωσή τους. Σύμφωνα με το Reader’s Digest και τον κομμωτή διασημοτήτων Nunzio Saviano, ιδιοκτήτη του Nunzio Saviano Salon στη Νέα Υόρκη, «Ορισμένα στυλ χτενισμάτων θα εστιάσουν την προσοχή σε αυτό το πρόβλημα που σχετίζεται με την ηλικία, όπως για παράδειγμα αν είστε στα 50 σας και έχετε τα μαλλιά σας χωρισμένα στη μέση. Κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου κολακευτικό». Αντιθέτως, πρέπει να εστιάσετε στην αύξηση του όγκου των μαλλιών σας, γι’ αυτό προτιμήστε ένα διαφορετικό κούρεμα, συνήθως πιο κοντό, ή χρησιμοποιήστε προϊόντα που δίνουν όγκο και πυκνότητα στα μαλλιά σας ή απλώς αλλάξτε το χτένισμα και τη χωρίστρα σας.

Δεν πλαισιώνετε το πρόσωπό σας

Ακόμα κι αν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας όλα στο ίδιο μήκος, θα πρέπει να προσθέσετε μερικά λεπτά στρώματα layering για να πλαισιώσετε το πρόσωπό σας. Αυτό θα τραβήξει την προσοχή στα πιο κολακευτικά σας χαρακτηριστικά και θα ανασηκώσει το πρόσωπό σας για μια πιο ανανεωμένη εμφάνιση. Το ιδανικότερο ύψος για να ξεκινήσετε το layering των μαλλιών σας είναι από τα ζυγωματικά, για να αναδείξετε καλύτερα το πρόσωπό σας και τα χαρακτηριστικά του.