Οι πόνοι της γέννας αλλά και η χαρά που φέρνει ο ερχομός ενός παιδιού δεν περιγράφονται με λέξεις. Το να ακούς το πρώτο κλάμα του παιδιού, να κρατάς τα μικροσκοπικά του δάχτυλα και να ακουμπάς το απαλό του δέρμα είναι μία συναρπαστική εμπειρία και η μεγάλη ανταμοιβή της φύσης για την ταλαιπωρία της γυναίκας να φέρει στον κόσμο το μωρό της.

Αυτά τα μοναδικά πορτραίτα δείχνουν γονείς να αντικρίζουν για πρώτη φορά τα παιδιά τους. Πρόκειται για μια σειρά «ζωντανών» φωτογραφιών, όπου αποτυπώνεται τόσο ο πόνος όσο και η ευτυχία των γονιών που μόλις έχουν λάβει μέρος σε αυτό το θαύμα της ζωής.

Κι αν σε κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες ο πόνος της μέλλουσας μητέρας είναι σχεδόν «χειροπιαστός» μετά τη γέννηση των παιδιών τους τα πρόσωπα τόσο των ίδιων όσο και των μπαμπάδων είναι πλημμυρισμένα από ευτυχία.

Φιλιά, αγκαλιές, μικροσκοπικά χεράκια και ποδαράκια μέσα σε αγκαλιές, χέρια μωρών που σφίγγουν αυτά των γονιών τους ενώ προσπαθούν να προσαρμοστούν στον κόσμο που μόλις έχουν έρθει και κυρίως μητέρες με τη γαλήνη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους.

Δείτε τα μοναδικά πορτρέτα