Είναι ευρέως γνωστό ότι η άσκηση είναι καλή για την υγεία γενικότερα, αλλά γνωρίζετε πραγματικά τι συμβαίνει στο δέρμα σας όταν ασκείστε; Υπάρχουν, λοιπόν, πολλά οφέλη γι’ αυτό, ενώ μπορεί, επίσης, σε ελάχιστες περιπτώσεις να προκληθούν και κάποιες αρνητικές επιπτώσεις, σύμφωνα με το koko.news, τις οποίες καλό είναι να γνωρίζετε.

Οφέλη

  • Η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματός σας στο δέρμα σας και αυτό παρέχει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος για να τα διατηρήσετε ζωτικά.
  • Ενώ το αίμα παρέχει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, βοηθά να απαλλαγείτε από ακαθαρσίες που μπορεί να έχουν διεισδύσει στο δέρμα σας.
  • Η άσκηση μειώνει το άγχος, συνεπώς ωφελεί έμμεσα το δέρμα σας.
  • Η προπόνηση προάγει την ελαστικότητα του δέρματος, βοηθώντας σας έτσι να μοιάζετε νεότερες.

Πιθανές αρνητικές επιπτώσεις

  • Μία από τις συνέπειες της άσκησης είναι η εφίδρωση. Όταν ιδρώνετε, μπορεί να δημιουργηθούν μερικά βακτήρια στο δέρμα σας -γι ‘αυτό πρέπει να κάνετε ντους και να φορέσετε καθαρά ρούχα μόλις τελειώσετε την προπόνηση, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε κηλίδες και ξεσπάσματα.
  • Τέλος, καθώς ο ιδρώτας περιέχει αλάτι, μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

Ο τύπος άσκησης επηρεάζει τις επιδράσεις;

Όχι, δεν υπάρχει διαφορά αν κάνετε γιόγκα ή CrossFit καθώς και τα δύο θα αυξήσουν τη ροή του αίματός σας. Ωστόσο, το δέρμα σας θα αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με το πόσο ιδρώνετε. Η ουσία είναι ότι εάν κάνετε ντους αμέσως και αλλάξετε σε καθαρά ρούχα, θα μειώσετε τις πιθανότητες των βακτηρίων να διεισδύσουν μέχρι τους πόρους σας και να προκαλέσουν σπυράκια ή άλλα δερματικά προβλήματα.