Αν η μέθοδος αποτρίχωσης που χρησιμοποιείτε είναι το ξυράφι, τότε η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνεται πολύ συχνά προκειμένου να έχετε υπέροχα, απαλά πόδια. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που ίσως δεν γνωρίζατε και τα οποία θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα που διαρκεί περισσότερο.

1. Διαλέξτε το βασικότερο «όπλο» σας, το ξυραφάκι, με βάση τις ανάγκες σας. Συνήθως οι γυναίκες με ξηρό δέρμα χρησιμοποιούν ένα ξυραφάκι με ενυδατικές λωρίδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το καλύτερο αποτέλεσμα το έχουν τα ξυραφάκια που διαθέτουν πολλές λεπίδες. Επίσης, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε καινούργια ξυραφάκια, γιατί τα παλιά ή χρησιμοποιημένα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς.

2. Το κόντρα ξύρισμα των ποδιών είναι και το πιο αποτελεσματικό, διότι κόβει σε βάθος την τρίχα και το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο. Καλό όμως θα ήταν πριν ξεκινήσετε, να έχετε ενυδατώσει σε βάθος την επιδερμίδα σας, δηλαδή να έχετε μείνει για λίγο σε ζεστό νερό. Τα 5-10 λεπτά είναι ένας πολύ καλός χρόνος για να μαλακώσει το δέρμα σας. Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε και μείνετε μέσα στο ντουζ για 15-20 λεπτά πριν το ξύρισμα, διότι τότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα καλύτερα, αφού το ζεστό νερό θα προκαλέσει το πρήξιμο των ποδιών σας, το ξυράφι δεν θα γλιστράει τόσο εύκολα και θα σας προκαλέσει ερεθισμούς.

3. Αποφύγετε τις γρήγορες και απότομες κινήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες και να προκαλέσουν αίσθηση καψίματος ή φαγούρας.

4. Πολύ καλή λύση για το καλύτερο άπλωμα της κρέμας ξυρίσματος είναι η χρήση μιας βούρτσας ξυρίσματος. (Δείτε επίσης πως μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας φυσική κρέμα ξυρίσματος)

5. Κάντε απολέπιση για να απομακρύνετε όλα τα έλαια που έχει η επιφάνεια της επιδερμίδας σας. Με αυτό τον τρόπο το ξυραφάκι θα δουλέψει εις βάθος και το αποτέλεσμα θα διαρκέσει περισσότερο.

6. Τέλος, κάντε τις τρίχες σας να αναπτύσσονται με πιο αργό ρυθμό χρησιμοποιώντας σόγια, η οποία σύμφωνα με μελέτες έχει την ικανότητα να ελαττώνει το ρυθμό ανάπτυξης της τρίχας και να τη συρρικνώνει σε διάμετρο.

Πηγή: fe-mail.gr