Έχετε δοκιμάσει να αντικαταστήσετε όλα τα προϊόντα ομορφιάς σας με λάδι καρύδας, αλλά το πρόσωπό σας ακόμη δεν έχει αποκτήσει την τέλεια πορσελάνινη υφή και είστε έτοιμες να πειραματιστείτε με κάτι καινούργιο;

Αυτό σίγουρα θα πρέπει να είναι το λάδι από άγρια τριανταφυλλιά, ένα προϊόν στο οποίο το supermodel Μιράντα Κερ «ορκίζεται» και το χρησιμοποιεί κάθε βράδυ για να βοηθήσει το δέρμα της να παραμείνει ομοιόμορφο και άψογο. Ακόμη μία θαυμάστριά του και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, η Κέιτ Μίντλετον δηλαδή, η οποία το χρησιμοποιεί στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της, σύμφωνα με το US Weekly.

Αν και δεν υπάρχει επιστημονική απόδειη ότι το έλαιο άγριας τριανταφυλλιάς είναι το καλύτερο πράγμα για το δέρμα, σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο εκχύλισμα δεν κάνει καλό στο δέρμα σας. Παρακάτω θα δείτε κάποιες από τις δράσεις του και τα οφέλη για το δέρμα γενικότερα.

Ενυδάτωση

Το έλαιο τριανταφυλλιάς μπορεί να λειτουργήσει ως μια εξαιρετική φυσική εναλλακτική για ενυδάτωση. Έχει θρεπτικά λιπαρά οξέα, τα οποία μαζί με το νερό, αποτελούν το βασικό συστατικό των περισσότερων ενυδατικών προϊόντων.

Αντιμετώπιση ρυτίδων

Γεμάτο με αντιφλεγμονώδη λιπαρά οξέα και βιταμίνες Α και C, το λάδι άγριας τριανταφυλλιάς βοηθά στην αντιμετώπιση των ρυτίδων, ενυδατώνει και επιδιορθώνει το κατεστραμμένο δέρμα, ενώ παρέχει και μια ισχυρή, προστατευτική αντιοξειδωτική δράση. Και μάλιστα όλα αυτά χωρίς την λιπαρή αίσθηση ενός παραδοσιακού υγρού ελαίου.

Προσφέρει λάμψη στο δέρμα

Οι στυπτικές ιδιότητες στο έλαιο τριανταφυλλιάς συσφίγγουν τους πόρους σας και φωτίζουν το δέρμα σας, οπότε προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα -μερικές σταγόνες σε καθαρό δέρμα πριν τον ύπνο- θα έχει λαμπερά αποτελέσματα για το πρόσωπό σας.

Συσφίγγει το δέρμα

Το έλαιο άγριας τριανταφυλλιάς μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να ανακτήσει την ελαστικότητά του εάν παρατηρήσατε κάποια χαλάρωση τελευταία. Προσθέστε μερικές σταγόνες στο πρόσωπό σας το πρωί και ξανά λίγο πριν τον ύπνο για να αποκτήσετε ένα φρέσκο και νεανικό δέρμα.

Εξαλείφει σημάδια

Το απόλυτο συστατικό ομορφιάς του ελαίου άγριας τριανταφυλλιάς αποτελεί το τρίπτυχο αντιφλεγμονώδη λιπαρά οξέα, βιταμίνη Α και βιταμίνη C, το οποίο το καθιστά μια πιθανή λύση για την εξάλειψη τυχόν ουλών του προσώπου ή αντιαισθητικών σημείων.