Ο κλασσικός σχεδιαστής και γνωστός για τις μοναδικές του δημιουργίες υψηλής ραπτικής, Μίλτος, μας επιφυλάσσει μία επίδειξη γεμάτη φινέτσα και θηλυκότητα.

Λίγο πριν παρουσιάσει όμως τη συλλογή του στην εβδομάδα μόδας «Athens Exclusive Designers Week» που αρχίζει σήμερα το απόγευμα, μιλά στο newsbeast.gr για τις τάσεις της μόδας το φετινό χειμώνα καθώς και την κρίση που έχει «χτυπήσει» τη βιομηχανία της μόδας.

Αναφέρεται επίσης στις πιο καλοντυμένες γυναίκες και προτείνει μυστικά σε όσες θέλουν να είναι πάντα σωστά ντυμένες για να κλέβουν την παράσταση σε κάθε εμφάνισή τους.

-Τι στιλιστικές εκπλήξεις να περιμένουμε από τη νέα σας συλλογή;

«Φέτος προτείνω μία ολοκληρωμένη εικόνα από πορτραίτα γυναικών. Θα μπορούσε αυτός να είναι και ο τίτλος της επίδειξης. Πορτραίτα γυναικών με θέμα… την ιππασία του περασμένου αιώνα».

Τι θα εντυπωσιάσει το κοινό περισσότερο από την κολεξιόν;

«Πιστεύω τα ίδια τα ρούχα γιατί είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς τους σχεδιαστές. Η παρουσίαση είναι κάπως διαφορετική φέτος και η πληθώρα των μοντέλων».

-Πηγή έμπνευσης για αυτή την κολεξιόν;

«Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ και με ενέπνευσε είναι ο τίτλος μίας ταινίας. Κι αυτή είναι “Το πορτραίτο μιας κυρίας” με την Νικόλ Κίντμαν».

-Τι θεωρείτε in fashion για τον χειμώνα;

«Πρώτα πρώτα την κομψότητα, την απλότητα, τις στενές γραμμές, τα άνετα ρούχα και βέβαια πραγματικά το στυλ ιππασίας που προέκυψε αυτή τη σεζόν. Το ύφος αυτό της αμαζόνας νομίζω ότι ταιριάζει πάρα πολύ στις γυναίκες. Τα καρό και οι μπότες πάντα κολακεύουν».

-Μπορείτε να μας πείτε κάποια tips για τις γυναίκες, ανάλογα με το σωματότυπό τους;

«Να μην κάνουν υπερβολές πέρα από το σώμα τους. Όλα τα ρούχα που βλέπουν, δεν είναι για όλους τους ανθρώπους. Με έναν άλλο τρόπο μπορούν να γίνουν. Αρκεί να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε πράγματα που αφορούν εμάς. Δηλαδή μπορούν να φορέσουμε κάποια ρούχα που είναι στη μόδα φέτος όπως τα καρό, τις μπότες, τα στενά σακάκια αρκεί αυτά να συνδυαστούν με βάση το σωματότυπό τους. Κάποια κυρία που έχει ανοιχτή περιφέρεια, δεν μπορεί να φορέσει ένα στενό παντελόνι ιππασίας. Ούτε πολύ ψηλές μπότες. Αυτό αμέσως κάνει δυσανάλογο το σώμα της».

-Σε αυτές τις γυναίκες δηλαδή τι προτείνετε να φορέσουν;

«Φούστες άνετες με παράξενο κόψιμο ώστε να μη γίνεται κλασικό με ένα πολύ ωραίο στενό σακάκι στα μισά της περιφέρειας. Πραγματικά αυτό θα τις κολάκευε περισσότερο με μπότες όχι πολύ ψηλές. Με ένα πολύ ωραίο τακούνι, αλλά όχι υπερβολικό. Θα τους έδινε έναν αέρα και μία σύγχρονη ματιά στα πράγματα».

-Η κρίση έχει χτυπήσει και τη μόδα; Αν ναι, κατά πόσο σας έχει επηρεάσει;

«Η κρίση έχει χτυπήσει τη μόδα σε παγκόσμιο επίπεδο. Φέτος πραγματικά ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Οφείλω να πω ότι είμαστε σχεδόν στα περσινά πρότυπα. Ευτυχώς δηλαδή δεν έχουμε μεγάλες απώλειες. Γι’ αυτό επικεντρώνομαι να κάνω συλλογές και όχι μόνο βραδινά ρούχα. Ξέρετε, είναι τελείως διαφορετικό να σχεδιάζεις μόνο βραδινά ρούχα, επικαλούμενος τις εκδηλώσεις που έχουν οι γυναίκες, από το να σχεδιάζεις ολοκληρωμένες συλλογές για τις γυναίκες. Δηλαδή από ένα απλό σακάκι και ένα απλό παντελόνι μέχρι ένα πολύ ωραίο βραδινό φόρεμα. Αυτό ήταν που με βοήθησε να ξεφύγω. Δηλαδή σχεδιάζω περισσότερα ρούχα για όλες τις ώρες της ημέρας. Αυτό βοηθάει να δουλεύουμε λίγο καλύτερα. Χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κρίση».

Στη φωτογραφία ο σχεδιαστής μόδας, Μίλτος

-Ποια persona έχετε ως πρότυπο elegant γυναίκας;

«Εμένα μου αρέσουν οι γυναίκες οι καθημερινές, οι οποίες έχουν στυλ, κομψότητα. Αυτές που έχουν αγωγή και τρόπο έκφρασης. Κι αυτό είναι που τις κάνει να είναι πραγματικά πρότυπα. Δεν χρειάζεται να είναι πρότυπο μόνο μια γυναίκα επώνυμη».

-Πείτε μας κάποια ονόματα επώνυμων γυναικών που τις θεωρείτε καλοντυμένες.

«Θα σας αναφέρω κάποιες γυναίκες που λατρεύω πριν ακόμη ασχοληθώ με αυτή τη δουλειά. Δηλαδή, μ’ αρέσει η Μελίνα Μερκούρη, η Μαρία Κάλλας, η Κατρίν Ντενέβ, η Νικόλ Κίντμαν. Μ’ αρέσει επίσης πάρα πολύ η Ζωή Λάσκαρη. Λατρεύω τις γυναίκες που έχουν δύναμη κι αισθητική».

-Υπάρχουν κάποιες πιο νέες που ξεχωρίζετε για τον τρόπο ντυσίματός τους;

«Μ’ αρέσουν πάρα πολλές. Αλλά δεν θέλω να σας πω συγκεκριμένα ονόματα γιατί κάποιες φορές τις θαυμάζω και άλλες πάλι αναρωτιέμαι γιατί φόρεσαν κάποια ρούχα».