Οτιδήποτε χρειάζεστε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Πηγαίνετε στην κουζίνα να φτιάξετε τον καφέ σας, να στρώσετε το τραπέζι, να πλύνετε τα πιάτα. Κάντε έναν έλεγχο στην ντουλάπα και τα συρτάρια σας. Ακόμα και μικρές καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν στην ενεργοποίησή του οργανισμού σας.

Κλείστε την τηλεόραση, βάλτε τα αγαπημένα σας τραγούδια και χορέψτε. Μισή ώρα χορού είναι αρκετή για να φτάσετε το στόχο σας. Κερδίζετε σε διάθεση και δαπανάτε 200 περίπου θερμίδες.

• Κάντε τις δουλειές στο σπίτι
Πλύνετε τα πιάτα, ξεσκονίστε, βάλτε ηλεκτρική σκούπα, σφουγγαρίστε τις σκάλες ή το μπαλκόνι και το διάδρομο του ορόφου σας, πλύνετε το αυτοκίνητό σας. Σε μισή ώρα, καθαρίζοντας το σπίτι, θα καταναλώσετε περίπου 150 θερμίδες ενώ πλένοντας το αυτοκίνητο κοντά στις 190 θερμίδες.

• Χρησιμοποιήστε τις σκάλες, όχι το ασανσέρ
Χρησιμοποιώντας τις σκάλες αντί του ασανσέρ κάποιος μπορεί να έχει απώλεια ενός κιλού έπειτα από έξι μήνες.
Στην αρχή δοκιμάστε να ανεβείτε και να κατεβείτε έναν όροφο και σταδιακά μάθετε να χρησιμοποιείτε το ασανσέρ μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Μην ξεχνάτε τις ευεργετικές συνέπειες στα οστά, στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα και στους μύες σας.

• Ασχοληθείτε με το σπίτι σας
Φυτέψτε λουλούδια στο μπαλκόνι και ασχοληθείτε με αυτά. Ποτίστε τα, αλλάξτε τις γλάστρες καθώς μεγαλώνουν, κλαδέψτε τα.

Αν έχετε περισσότερο χρόνο ασχοληθείτε και με τα φυτά του κοινόχρηστου χώρου της πολυκατοικίας σας. Επιδιορθώστε μικροφθορές στα έπιπλα, φτιάξτε μόνοι σας τα μερεμέτια.

Αν ασχοληθείτε μια ώρα την ημέρα με κάτι από τα παραπάνω εκτός της ευχαρίστησης που θα νιώσετε θα έχετε και μια απώλεια της τάξης των 200 θερμίδων.

Πηγή: markos.tv