Η «μάχη» των γονιών για το φαγητό των παιδιών τους είναι αδιάκοπη. Με τις ανθυγιεινές προκλήσεις να είναι πολλές και διαθέσιμες ανά πάσα ώρα και στιγμή, πολλές φορές το να πείσει ο γονιός το παιδί του να φάει υγιεινά καταλήγει σε ολόκληρο αγώνα.

Και στον αγώνα αυτόν, πολλές φορές απλές ιδέες κάνουν τα δύσκολα εύκολα. Όπως η ιδέα της Sarah Hornung από τις ΗΠΑ.

Η διευθύντρια σχολείο στη Νέα Υόρκη, ο «εγκέφαλος» πίσω από την πλατφόρμα «The Eager Teacher» δήλωσε στην εκπομπή «Good Morning America» σοκαρισμένη με το ότι έγινε viral πρόσφατη ανάρτησή της για ένα κόλπο που ωθεί τα παιδιά στην υγιεινή διατροφή.

Η ανάρτηση έχει πάνω από 114.000 share στο Facebook και ουσιαστικά προτείνει κάτι πολύ απλό: Τη διάθεση υγιεινών σνακ στα παιδιά, με τρόπο που τους επιτρέπει να τα παίρνουν μόνα τους, όποτε και όπως θέλουν. Να είναι δηλαδή τοποθετημένα έτοιμα προς κατανάλωση σε σημεία προσβάσιμα από τα παιδιά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Sunday self-serve is ready for the week. ???????????????????????? After grocery shopping I always wash and prep all of the food that is considered self-serve in our house. Self-serve for my kiddos means help yourself without asking and it’s always an okay snack (any time of day, bedtime snacks, etc.) It also helps me when I’m packing lunches and snacks, or as a side dish when dinner doesn’t include something they will definitely eat or if we have a busy/late night. There’s something about having things truly ready to grab that makes kids eat it. I could leave the baby carrots in a bag or leave the grapes on the stems but they wouldn’t eat it. ????????‍♀️????????‍♀️You can see more of my Sunday meal prep routines in my highlights under Meal Prep ???????? <PS- For the fruits and veggies I do put covers on the containers so they don’t get gross. #healthykidsfood #healthyfood #healthykids #bentobox #mealprepsunday #mealprep #aldifinds #teachermom #lunchbox #lunchboxideas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah | The Eager Teacher (@theeagerteacher) στις

Η μέθοδός της είναι απλή. «Την Κυριακή το self-serve φαγητό ετοιμάζεται για όλη την εβδομάδα. Μετά τα ψώνια πάντα πλένω και ετοιμάζω όλα τα τρόφιμα που είναι self-serve στο σπίτι μας. Για τα παιδιά μου, αυτά είναι τα τρόφιμα που μπορούν να παίρνουν χωρίς αν ρωτούν και είναι πάντα εντάξει να τα τρώνε, οποιαδήποτε ώρα της μέρας κτλ. Αυτά με βοηθούν και όταν ετοιμάζω γεύματα και σνακ ή σαν συνοδευτικό όταν το δείπνο μας δεν περιλαμβάνει κάτι που σίγουρα θα φάνε ή αν έχουμε δουλειές μέχρι αργά. Κάτι συμβαίνει με τα τρόφιμα που είναι έτοιμα προς κατανάλωση, τα παιδιά απλώς τα τρώνε. Θα μπορούσε να αφήσω τα καρότα στη σακούλα ή το σταφύλι σε τσαμπί, αλλά τότε δεν θα τα έτρωγαν» εξηγεί.

«ΥΓ. Για τα φρούτα και τα λαχανικά βάζω καπάκια στα τάπερ για να μην χαλάσουν» προσθέτει.

Η ίδια πιστεύει πως η ανάρτησή της είναι τόσο δημοφιλής επειδή το θέμα του φαγητού είναι ένα κοινό πρόβλημα πολλών γονιών. «Έχω δει φωτογραφίες ψυγείων στο Instagram και το Pinterest που είναι τέλειες και τα ράφια γεμάτα με ακριβά εξειδικευμένα προϊόντα. Νομίζω η ανάρτησή μου έγινε viral επειδή ήταν ένα ψυγείο όπως των περισσότερων ανθρώπων, με τα τρόφιμα σε τάπερ του ενός ευρώ. Νομίζω πως είναι ανεξάρτητο της ηλικίας των παιδιών, των προτιμήσεών τους στο φαγητό και του πόσα λεφτά βγάζει κανείς. Είναι απλώς κάτι εφικτό».

Όσο για όσους την επέκριναν, απαντά: «Νομίζω πως η κριτική προέρχεται από ανθρώπους που δεν αναγνωρίζουν πως αυτό που λειτουργεί για κάποιον δε λειτουργεί για όλους. Ή από ανθρώπους που νομίζουν πως επειδή το ψυγείο μου έγινε viral τα παιδιά μου είναι άγγελοι που τρώνε μόνο υγιεινά. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

TAGS