Ξαπλώστε σε ένα χώρο που δεν έχει πολλά έπιπλα βάζοντας ένα στρώμα στο πάτωμα ή ακόμα και επάνω στο χαλί σας. Κλείστε τα μάτια. Το σώμα πρέπει να είναι απόλυτα χαλαρό και παραδομένο στη βαρύτητα.

Προσπαθήστε να διώξετε τις σκέψεις που σας κατακλύζουν μέχρι να αδειάσετε τελείως το μυαλό σας από αυτές. Για να το πετύχετε, συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας και παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζετε το σώμα σας εισπνέοντας και εκπνέοντας.

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε ξαπλωμένοι σε μια αμμώδη παραλία. Παρατηρήστε το σχήμα που παίρνει στην άμμο κάθε σημείο στο σώμα σας. Κάθε φορά που φαντάζεστε ένα σημείο ξεκινώντας από τις φτέρνες εντοπίστε αν υπάρχουν εντάσεις και σφίξιμο και χαλαρώστε τα ένα-ένα αφήνοντας τελευταίο το κεφάλι.

Συγκεντρωθείτε και χαλαρώστε όλα τα σημεία στο κεφάλι. Το πιγούνι το στόμα τα μάγουλα τα μάτια. Μείνετε για λίγο έτσι και πάρτε μια άλλη θέση που θα σας βολεύει για παράδειγμα στο πλάι.

Συνεχίστε να κρατάτε κλειστά τα μάτια και σηκωθείτε πολύ αργά μέχρι την όρθια θέση με χαλαρή αναπνοή. Ανοίξτε τα μάτια πάρτε μια βαθιά εισπνοή.

Πηγή: beautysecrets.gr