Η επιδερμίδα των χεριών είναι ευαίσθητη καθώς είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη σε εξωτερικούς παράγοντες που αποτελούν «εχθρούς» της. Τέτοιοι είναι οι τυχόν μικροτραυματισμοί καθώς κάνουμε δουλειές, οι καιρικές συνθήκες και κυρίως το κρύο. Ακόμη το πλύσιμο με απορρυπαντικά δίχως γάντια μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα.

Έτσι το δέρμα στην περιοχή των χεριών μπορεί να «προδώσει» ακόμη και την ηλικία λόγω της τυχόν γερασμένης επιδερμίδας. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη φροντίδα και περιποίηση. Φυσικά δεν είναι λύση να μην κάνουμε τίποτα ώστε να μην ταλαιπωρούνται. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές εξασφαλίζουμε μια καλοδιατηρημένη επιδερμίδα…

– Τις ημέρες με ηλιοφάνεια, ακόμη και το χειμώνα, η αντηλιακή κρέμα θα προστατεύσει στο πάνω μέρος του καρπού θα προστατεύσει την περιοχή από πανάδες και δυσχρωμίες.

– Φοράμε πάντα γάντια όταν καθαρίζουμε χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά αλλά και όταν κάνουμε δουλείες που ενέχουν τον κίνδυνο του μικροτραυματισμού.

– Σύμμαχος στην προστασία των χεριών είναι η κρέμα χεριών που προσφέρει ενυδάτωση αλλά και προστασία, ειδικά αν περιέχει αλόη. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας κάποια που περιέχει αντιγηραντικά συστατικά εξασφαλίζουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

– Φροντίδα στα χέρια προσφέρει η συχνή απολέπιση που μπορούμε να παρασκευάσουμε με διάφορα φυσικά υλικά. Μια τέτοια συνταγή είναι η ανάμειξη μελιού και ζάχαρης το μείγμα από την οποία θα απλώσουμε στα χέρια, αφήνοντάς το 3 λεπτά πριν ξεπλύνουμε.

– Όσον αφορά στα κρεμοσάπουνα, καλύτερα είναι να χρησιμοποιούμε κάποιο «απαλό» σαπούνι με συστατικά που προσφέρουν ενυδάτωση και όχι αυτά με ισχυρές ουσίες που συνήθως δημιουργούν προβλήματα ξηροδερμίας.

Τέλος, πέρα από τη φροντίδα που μπορούμε να προσφέρουμε σημασία έχει και η περιποιημένη εικόνα των χεριών. Άσχημα και κιτρινισμένα νύχια δημιουργούν μια όχι και τόσο κολακευτική εικόνα ακόμη και αν η επιδερμίδα είναι άψογη.