Υπάρχουν κάποια λάθη να οποία πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε με το δέρμα μας…

1. Πλύσιμο με σκληρά καθαριστικά

Πολλοί άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε σπυράκια ή έχουν λιπαρό δέρμα τείνουν να χρησιμοποιούν απολεπιστικά και καθαριστικά που στεγνώνουν τα πράγματα. Στη θεωρία, αυτό φαίνεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά στην πραγματικότητα το δέρμα με αυτόν τον τρόπο χάνει όλα τα καλά του έλαια λάδια με αποτέλεσμα να μειώνει το δικό του φυσικό προστατευτικό φράγμα περιποίησης της επιδερμίδας. Αυτό, επιταχύνει την παραγωγή πετρελαίου και θα αυξάνει τα σπυράκια.

2. Χρήση προϊόντων σε βάζα

Τα προϊόντα αντι-γήρανσης περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία διασπώνται με την επαναλαμβανόμενη έκθεση στο φως και τον αέρα. Η συσκευασία του βάζου επιταχύνει την διαδικασία της διάσπασης με κάθε χρήση. Έτσι, τα προϊόντα αντι-γήρανσης γίνονται όλο και λιγότερο αποτελεσματικά. Προτιμήστε τη χρήση προϊόντων που είναι συσκευασμένα σε σωληνάριο.

3. Μιλάτε πολύ στο τηλέφωνο

Το κινητό σας συγκεντρώνει βακτήρια στην επιφάνειά του. Μπορείτε να το λύσετε αυτό καθαρίζοντας το συχνά, στην πραγματικότητα όμως το πρόβλημα είναι η πίεση που ασκείτε στο πρόσωπό σας (από οποιοδήποτε αντικείμενο), που παγιδεύει το πετρέλαιο και προκαλεί σπυράκια.

4. Χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα ομορφιάς

Όλοι έχουμε μια καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και προσπαθούμε πάντα να επιλέγουμε τα καλύτερα προϊόντα. Τι γίνεται όμως όταν καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε πολλά ενεργά προϊόντα ταυτόχρονα; Αυτό ενέχει τον κίνδυνο να προκαλέσουμε ερεθισμούς. Αν το δέρμα σας έχει γίνει ευαίσθητο και κόκκινο τότε οι πιθανότητες είναι να το έχετε παρακάνει. Πηγή: neadiatrofis.gr