Φτιάξτε κέτσαπ μόνοι σας και διατηρείστε την στο ψυγείο για ένα μήνα. Αν θέλετε να διατηρηθεί περισσότερο, φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα και βάλτε στην κατάψυξη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
-1 λίτρο χυμό ντομάτας
-4 μοσχοκάρφια γαρύφαλλα φαγητού/γλυκού)
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-1 κουταλάκι του γλυκού καυτό μπαχαρικό της αρεσκείας σας
-2 πρέζες κανέλα
-2 πρέζες μοσχοκάρυδο, πιπέρι, μοσχοκάρφι (όλα σε σκόνη)
-1 κουταλιά της σούμπας ντοματοπολτό
-125 γραμμάρια καφέ ζάχαρη
-125 ml μηλόξυδο
-1 κρεμμύδι

Εκτέλεση:
-Λεπτοκόψτε το κρεμμύδι κατσαρόλα αφήστε το να ροδίσει σην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 λεπτά.
-Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε μέχρι ν’ απορροφηθούν από τα κρεμμύδια.
-Ανακατέψτε το χυμό ντομάτας, τον ντοματοπολτό, την καφέ ζάχαρη και το μηλόξυδο. Προσθέστε τα στο σκεύος με τα κρεμμύδια.
-Αφήστε να σιγοβράσουν για μία ώρα ανακατεύοντας κάθε τόσο και με μεγαλύτερη συχνότητα προς το τέλος.
-Περάστε τα στο μπλέντερ.
-Βάλτε σε βαζάκια και στο ψυγείο.

Πηγή: meacolpa.blogspot.com