Το «Octea Chrono» θα κάνει το ντεμπούτο του μαζί με τα υπόλοιπα νέα κομμάτια της τρίτης συλλογής ρολογιών της Swarovski στην Baselworld, τη Διεθνή Έκθεση Ρολογιών και Κοσμημάτων, που θα διαρκέσει από τις 23 έως τις 31 Μαρτίου 2011.

Το μοντέλο «Octea Sport» παρέχει τη βάση όπου συνδυάζεται η τεχνογνωσία της εταιρείας όσον αφορά την ελβετική ωρολογοποιία και οι δυνατότητες για τη δημιουργία του «Octea Chrono», ενός ρολογιού βέλτιστης ποιότητας. Αυτή η σημαντική προσθήκη στην κορυφαία σειρά «Octea Sport» έπρεπε να είναι μωβ, μία από τις βασικές αποχρώσεις της συλλογής. Το σχέδιο, η καινοτομία και η ακρίβεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη συλλογή ρολογιών της Swarovski. Χάρη στο σπορ και γεμάτο θηλυκότητα στυλ του, το «Octea Chrono» είναι ο τέλειος συνδυασμός κομψότητας και πρωτοτυπίας.

Η ημιαμφίδρομη περιστρεφόμενη στεφάνη, που είναι κατασκευασμένη από ένα μόνο κομμάτι διαφανούς κρυστάλλου, περιλαμβάνει τα λεπτά σε διαβαθμισμένες αποχρώσεις του μωβ πάνω σε μωβ καντράν με εφέ sunray. Το καντράν περιλαμβάνει τρεις μετρητές που υποδεικνύουν τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα και τα δέκατα του δευτερολέπτου. Ο δεύτερος μετρητής, που περιβάλλεται από κρύσταλλα pavé, προσδίδει στο ρολόι αληθινή κομψότητα και θηλυκότητα.

Το όνομα Swarovski εμφανίζεται πάνω από την ένδειξη της ημερομηνίας στη θέση του αριθμού 4 και είναι ασορτί με το μεταλλικό λογότυπο με τον κύκνο που έχει τοποθετηθεί με το χέρι στη θέση του αριθμού 12. Αυτές οι λεπτομέρειες συμπληρώνονται από τις στρογγυλεμένες φωσφορίζουσες ενδείξεις της ώρας, που αποτελούν κλασικό στοιχείο στο design των σπορ ρολογιών. Όπως πάντα, οι ωροδείκτες και οι λεπτοδείκτες είναι κατασκευασμένοι από πολυεδρικό κρύσταλλο και φωσφορίζουν, ενώ ο δείκτης των δευτερολέπτων υποδεικνύει κάθε στιγμή που περνά.

Η οδοντωτή κορώνα περιλαμβάνει το λογότυπο με τον Κύκνο, που προστατεύεται με κρύσταλλο cabochon και εκατέρωθεν της κορώνας υπάρχουν δύο κουμπιά για την ενεργοποίηση του μηχανισμού χρονογράφου ΕΤΑ.
Η κάσα από ατσάλι με διάμετρο 40 mm είναι λίγο μεγαλύτερη από την κάσα του κλασικού μοντέλου «Octea Sport», περιλαμβάνει το σχέδιο Swanflower® και πιστοποιεί ότι το ρολόι είναι ελβετικής κατασκευής. Το ρολόι, που διαθέτει φινίρισμα υψηλής ποιότητας, είναι ανθεκτικό στο νερό έως τα 50 μέτρα.

Το μωβ ελαστικό λουράκι προσδίδει σπορτίφ και εκλεπτυσμένο στυλ. Τα έξι ασορτί κρύσταλλα σε απόχρωση Amethyst Diamond Touch Light, που τοποθετήθηκαν με το χέρι, επιβεβαιώνουν την κομψότητα του ρολογιού όλες τις ώρες της ημέρας.

Με αυτό το επιτυχημένο κομμάτι, η Swarovski πραγματοποίησε ένα αποφασιστικό βήμα στον κόσμο της ωρολογοποιίας. που συνδυάζει αρμονικά τον μηχανισμό υψηλής ακρίβειας και το μοδάτο, σύγχρονο στυλ.



Χαρακτηριστικά του «Octea Chrono»:

Κάσα
Στρογγυλή κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με διάμετρο 40 mm, ημιαμφίδρομη περιστρεφόμενη στεφάνη από διαφανές κρύσταλλο, με ενδείξεις λεπτών από διαβαθμισμένες αποχρώσεις σε μωβ, λευκό, δαμασκηνί ή μαύρο, ανθεκτική στο νερό έως τα 50 μέτρα. Κρύσταλλο ζαφειριού για ρολόγια με ειδική επεξεργασία για να μην χαράζει και να μην κάνει αντανακλάσεις.

Καντράν
Μωβ καντράν με εφέ sunray ασημί ή μαύρο, με μωβ, ασημί ή μαύρο δακτύλιο και εξωτερικά διακοσμητικά στοιχεία, δείκτες που φωσφορίζουν, τρεις μικροσκοπικούς μετρητές που υποδεικνύουν τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα και τα δέκατα του δευτερολέπτου, ένας εκ των οποίων περιβάλλεται από διαφανή κρύσταλλα pavé.
Το λογότυπο με τον κύκνο βρίσκεται στη θέση του αριθμού 12. Η ένδειξη της ημερομηνίας βρίσκεται στη θέση του αριθμού 4.

Λουράκι
Ελαστικό μωβ λουράκι διακοσμημένο με έξι κρύσταλλα σε απόχρωση Amethyst Diamond Touch Light ή από μαλακό δέρμα «κροκό», κλασικό κούμπωμα. Λουράκι από ανοξείδωτο ατσάλι με σατινέ γυαλιστερό φινίρισμα, αναδιπλούμενο κούμπωμα με ασφάλεια.

Μηχανισμός
Χρονογράφος ΕΤΑ, ελβετικής κατασκευής.

Λεπτομέρειες
Σχέδιο Swanflower® στο καπάκι της κάσας, κορώνα διακοσμημένη με κρύσταλλο cabochon που φέρει το λογότυπο με τον κύκνο.