Το χρώμα σας είναι θαμπό, η όψη σας κουρασμένη, ενώ συγχρόνως νιώθετε ατονία και εξάντληση; Τώρα λοιπόν που έρχεται η άνοιξη είναι καιρός να φροντίσετε το δέρμα σας να ξαναβρεί τη χαμένη του λάμψη κι εσείς την καλή σας διάθεση!

Χαρούμενο ξύπνημα
Αν κοιμάστε λίγες ώρες, δεν είναι περίεργο να σηκώνεστε το πρωί με βαρύ κεφάλι. Κάθε πρωί, λοιπόν, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι σας τεντωθείτε όση ώρα σας ευχαριστεί για να καθαρίσει κάπως το μυαλό σας.

Χαλαρωτικές κομπρέσες
Ποιος δεν ξυπνά με πρησμένα βλέφαρα μετά από μια νύχτα με ελάχιστο ύπνο; Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, βάλτε στα μάτια σας δυο κομμάτια βαμβάκι εμποτισμένα με κρύο νερό ή χλιαρό τσάι. Μείνετε σε αυτήν τη θέση περίπου για 10 λεπτά, ξαπλωμένες αν είναι δυνατόν στο κρεβάτι σας, ώστε να αυξηθεί η ευεργετική δράση τους.

Λίγη τόνωση
Μετά το πρωινό ντους, το οποίο καλύτερα να κάνετε με δροσερό νερό για να σας τονώνει, αντί για το κλασικό γαλάκτωμα σώματος χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό και τονωτικό προϊόν.

«Σύννεφα» δροσιάς
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν ψεκασμό με μεταλλικό νερό, για να «ξυπνήσετε» το πρόσωπό σας και να επαναφέρετε το ροδαλό χρώμα στα μάγουλά σας. Στη συνέχεια, όμως, μην ξεχνάτε να σκουπίζετε το πρόσωπό σας με ένα χαρτομάντιλο για να μην κινδυνεύσει να αφυδατωθεί.

Ηρεμιστικό μασάζ
Δεν μπορείτε να ησυχάσετε από το δυνατό πονοκέφαλο που σας ταλαιπωρεί; Δοκιμάστε λίγο μασάζ για να ηρεμήσετε. Βάλτε τους δείκτες, τους μέσους και τους παράμεσους στους κροτάφους σας και κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις με τα ακροδάχτυλά σας. Έπειτα από ένα με δυο λεπτά θα νιώσετε καλύτερα.

Μαγικές σταγόνες
Η επιδερμίδα σας είναι θαμπή και τα χαρακτηριστικά σας…τραβηγμένα; Μια αμπούλα άμεσης αποκατάστασης είναι ό,τι καλύτερο για να διώξει την κούραση από το πρόσωπό σας. Αντικαθιστά την κρέμα ημέρας και βοηθά να κρατάει καλύτερα το μακιγιάζ που έχει την τάση να χάνεται γρήγορα όταν είμαστε κουρασμένες.

Χείλη για φίλημα
Αποφεύγετε κραγιόν σε σκούρους τόνους, όπως το έντονο κόκκινο, το μπορντό ή το καφέ, που δεν ταιριάζουν καθόλου σε πρόσωπα θαμπά και κουρασμένα. Προτιμήστε τα φυσικά χρώματα με αποχρώσεις όπως μπεζ, ροζέ κ.λ.π.

Πηγή: belife.gr