Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, δεν είναι όλες οι ασκήσεις ίδιες και η εύρεση των σωστών μπορεί να σας βοηθήσει ως προς την πιο αποτελεσματική επίτευξη των στόχων σας για την απώλεια βάρους.

Υπάρχει, όμως, μία άσκηση που σύμφωνα με το eatthis.com, ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες όσον αφορά την αποτελεσματικότητά της για την απομάκρυνση του σωματικού λίπους.

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για την απώλεια βάρους

Περπάτημα

Σύμφωνα με τον personal trainer TJ Mentus, αυτή δεν είναι άλλη από το power walking. «Το power walking μπορεί να γίνει σχεδόν οπουδήποτε, δεν απαιτείται εξοπλισμός και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα», λέει ο Mentus.

«Επιπλέον, το περπάτημα είναι χαμηλής όχλησης και δημιουργεί μικρή φθορά στο σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αναρρώνετε γρήγορα και να πηγαίνετε καθημερινά για μια μεγάλη βόλτα. Αυτή η επαναληψιμότητα σημαίνει ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας σε σχέση με πιο σκληρές και έντονες προπονήσεις, τις οποίες μπορείτε να κάνετε μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα και από τις οποίες πρέπει να ξεκουραστείτε».

Πώς το power walking βοηθάει στη διαχείριση του βάρους

Γυναίκα μετράει τα κιλά της

Αν και ο συνολικός αριθμός θερμίδων που καίγονται κατά το περπάτημα μπορεί να είναι μικρότερος από αυτόν μιας προπόνησης υψηλότερης έντασης, το power walking παρέχει μια πιο βιώσιμη προσέγγιση για τη διαχείριση του βάρους χωρίς να επιβαρύνει υπερβολικά τις αρθρώσεις και τους μύες σας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές έρευνες που συνδέουν το περπάτημα με την απώλεια βάρους.

«Το περπάτημα τοποθετεί τον καρδιακό σας ρυθμό σε μια ζώνη όπου το λίπος είναι η κύρια πηγή ενέργειας», εξηγεί ο Mentus. «Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες θερμίδες που καίγονται από έναν περίπατο θα προέρχονται από το λίπος. Έτσι, οι συνολικές θερμίδες μπορεί να είναι λιγότερες από μια προπόνηση τύπου boot camp, αλλά αντί να καίτε υδατάνθρακες, το σώμα σας θα καίει πρόθυμα λίπος».

Πόσο power walking πρέπει να κάνετε για να χάσετε βάρος

«Πηγαίνετε για έναν περίπατο τουλάχιστον 30 λεπτών καθημερινά», προτείνει ο Mentus.

«Ωστόσο, αν θέλετε να χάσετε βάρος, προτείνω να κάνετε δύο 30λεπτους περιπάτους, έναν το πρωί και έναν το απόγευμα ή το βράδυ. Αν τα 30 λεπτά σας φαίνονται πολύ μεγάλα, ξεκινήστε με έναν 10λεπτο περίπατο και προσπαθήστε να πηγαίνετε πολλές φορές την ημέρα μέχρι να μπορείτε να περπατάτε άνετα για 30 λεπτά χωρίς να σταματήσετε.