Η τάση των θολών χειλιών (blurred lips) είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται -μια αχνή απόχρωση στα χείλη, που μοιάζει σαν να έχει ξεθωριάσει το κραγιόν μετά από αρκετή ώρα. Αν και κάτι τέτοιο θα ήταν ένας τρόπος που θα επιτυγχάνατε τη συγκεκριμένη τάση «κατά λάθος», το πραγματικό look -όπως αυτό που κυριαρχεί στις πασαρέλες τον τελευταίο καιρό- απαιτεί λίγη τεχνική. Ειδικά, αν θέλετε να πετύχετε αυτό το αβίαστο αποτέλεσμα, χωρίς να φαίνεται επιτηδευμένο. Εξάλλου, το να πετύχετε τα τέλεια ατελή, χρειάζεται δεξιότητα.

«Τα θολά χείλη είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή και η τάση λειτουργεί πολύ καλά για την πασαρέλα, καθώς και για τα editorial μόδας. Το καλύτερο είναι ότι αυτό το look μπορεί να φορεθεί και σε καθημερινή βάση», εξηγεί στη Vogue India η διάσημη makeup artiste Swarnalekha Gupta.

Ολόκληρη η τάση περιστρέφεται γύρω από το μαλάκωμα των γραμμών των χειλιών, με το χρώμα να είναι έντονο στο κέντρο και σταδιακά να θολώνει και να ξεθωριάζει προς το περίγραμμα των χειλιών.

Πώς να εφαρμόσετε την τάση στα χείλη σας

@kvdbeauty

Blotted and blurred ✨ Everlasting Hyperlight Liquid Lipstick’s ultra-lightweight formula feels comfortable on lips + has an all-day transfer-proof wear. 💄 Everlasting Hyperlight Liquid Lipstick in Moonflower + Everlasting Lip Liner in Bow N Arrow Available at @Ulta Beauty #kvdbeauty #everlastinghyperlight #blurredlips #mattelip

♬ original sound – KVD BEAUTY
  • Βήμα 1: Ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα κονσίλερ για να διαγράψετε την άκρη των χειλιών και το υπόλοιπο χείλος σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε αυτό το σκιερό- θολό αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
  • Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας μια πιο σκούρα απόχρωση κραγιόν, ταμπονάρετε το στο κέντρο των χειλιών σας και αναμείξτε το προς τα έξω. Χρησιμοποιήστε καλύτερα τα δάχτυλά σας για να απλώσετε το προϊόν, καθώς η συγκεκριμένη τεχνική λειτουργεί καλύτερα για το look.
  • Βήμα 3: Εφαρμόστε ξανά την πιο σκούρα απόχρωση στο κέντρο του στόματός σας. Αυτό εντείνει το δράμα και αυξάνει τη διαβαθμισμένη σκίαση στα χείλη σας. Μην διστάσετε να ταμπονάρετε την περίσσεια με ένα χαρτομάντιλο.
  • Βήμα 4: Στερεώστε το χρώμα με μια πούδρα -για να εμποδίσετε τη μεταφορά του κραγιόν, η οποία με αυτόν τον τρόπο δεν χαλάει και δεν σπάει τη σκίαση των χειλιών. Απλώς προσθέστε μια δόση ημιδιαφανούς πούδρας setting από πάνω με ένα χαρτομάντιλο και όχι απευθείας, καθώς έτσι θα εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια.