Εντυπωσιάζει η τρισδιάστατη αναπαράσταση του Παρθενώνα που δημιούργησε ο Δημήτριος Τσαλκάνης για το ancientathens3d.com.

Στην ιστοσελίδα οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μία ψηφιακή περιήγηση στα σπουδαιότερα μνημεία του αρχείου ελληνισμού και να πάρουν έστω και μία απομακρυσμένη ματιά, από το πώς δημιουργήθηκαν αλλά και ιστορικά στοιχεία.

Όπως αναφέρεται στο site «η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να παρουσιάσει τις διάφορες οικοδομικές φάσεις της πόλης των Αθηνών, από τη Μυκηναϊκή περίοδο (1600 π.Χ.) μέχρι τα νεότερα χρόνια (1833 μ.Χ.), μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις των διαφόρων μνημείων της εκάστοτε εποχής.

Ξεκινήστε την περιήγηση διαλέγοντας μία χρονική περίοδο από το κεντρικό μενού. Οι περίοδοι χωρίστηκαν με βάση σημαντικές πολεοδομικές αλλαγές της Αθήνας και όχι με βάση τις αντίστοιχες ιστορικές (με τις οποίες όμως σε μεγάλο βαθμό συμπίπτουν). Κάθε περίοδος περιλαμβάνει δευτερεύουσες επιλογές μνημείων. Σε κάθε ένα από αυτά τα μνημεία υπάρχει μία σύντομη περιγραφή και ποικίλα στοιχεία σε συνδυασμό με τις αναπαραστάσεις τους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.