Δεν είναι λίγες οι χώρες που η νομοθεσία τους χρονολογείται από πολύ παλιά, με τους νόμους να έχουν θεσπιστεί, κυρίως, για την προστασία των πολιτών.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια απομεινάρια εξ αυτών που συνεχίζουν να ισχύουν μέχρι σήμερα, προς απορία και έκπληξη των περισσότερων που έρχονται αντιμέτωποι με αυτούς.

Για παράδειγμα, ένας από τους πιο «αψυχολόγητους» και ανεξήγητους νόμους που ισχύει μέχρι σήμερα στην Αυστραλία από την βικτωριανή εποχή, είναι εκείνος που απαγορεύει τους πολίτες της χώρας να φορούν «καυτά» ροζ σορτς.

Η απαγόρευση, ωστόσο, δεν ισχύει για ολόκληρη την εβδομάδα, παρά μόνο για τις ώρες μετά το μεσημέρι της Κυριακής. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με όσους φοράνε τα καυτά ροζ σορτς τους. Αντιθέτως, το «έγκλημα» διαπράττεται μόνο τα απογεύματα της Κυριακής.

Μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο το γιατί ο συγκεκριμένος, παράλογος για τους περισσότερους, νόμος ισχύει ακόμα. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να λογοδοτήσετε γι αυτήν σας την πράξη, καλό είναι να συμμορφωθείτε στην περίπτωση που βρεθείτε στην Αυστραλία.