Όλοι έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ξεχάσουμε το όνομα ενός ανθρώπου. Και ακόμη χειρότερα αυτό να έχει συμβεί αμέσως μόλις μας τον σύστησαν.

Οπότε πώς βγαίνουμε από τη δύσκολη θέση; Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μη φανεί ότι ξεχάσατε το όνομα του ανθρώπου, με τον οποίο μιλάτε:

– Ζητείστε του να γράψει τον αριθμό του στο τηλέφωνό σας. Είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθετε το όνομα κάποιου χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσετε. Συνήθως, ο συνομιλητής σας θα γράψει το μικρό του όνομα, το επώνυμό του, καθώς και τον αριθμό του τηλεφώνου του. Έτσι, θα κρατήσετε επαφή και σίγουρα δε θα ξαναξεχάσετε το όνομά του.

– Μία άλλη λύση είναι να ζητήσετε τη διεύθυνση email. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το όνομά τους ως διεύθυνση για email, οπότε είναι ένας εξαιρετικά απλός τρόπος για να πάρετε τις πληροφορίες που θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξετε επίσης ότι ενδιαφέρεστε να κρατήσετε την επαφή και στο μέλλον.

– Το πρόβλημα είναι αν δεν υπάρχει το όνομα στη διεύθυνση email. Σε αυτήν την περίπτωση, θα υπάρχει σίγουρα μία άλλη πληροφορία, όπως για παράδειγμα το πού εργάζεται, που θα σας βοηθήσει να βρείτε το όνομα του ανθρώπου.

– Μία άλλη ιδέα είναι να συστήσετε τον άνθρωπο, του οποίου ξεχάσατε το όνομα σε ένα φίλο. Σε ένα πάρτι ή σε μία εκδήλωση, όλοι αναμένουν να γίνονται συστάσεις. Βρείτε ένα φίλο σας και ξεκινήστε να τον συστήσετε στον άνθρωπο που δε θυμάστε το όνομά του. Αντανακλαστικά, θα απαντήσει ο ίδιος πριν προλάβετε να πείτε κάτι.

– Ένας άλλος τρόπος για να μάθετε το όνομα που ξεχάσετε είναι μόλις τελειώσει η κουβέντα, απλά να ρωτήσετε ένα φίλο σας που τον γνωρίζει. Σε ένα πάρτι ή μία εκδήλωση, θα υπάρχει σίγουρα κάποιος κοινός γνωστός.

– Μία άλλη λύση, η πιο σίγουρη, είναι να ζητήσετε την κάρτα του ή στο τέλος της κουβέντας να υπενθυμίζετε εσείς το δικό σας όνομα, οπότε και να σας πει και εκείνος το δικό του.