Το να διατηρείτε φρέσκα και μυρωδάτα τα σεντόνια σας δεν είναι και το πιο εύκολο επίτευγμα. Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά τα πλένετε, λοιπόν, αυτή η αίσθηση φρεσκάδας όταν τα στρώνετε καθαρά και αφράτα αρχίζει και εξασθενεί μετά από τους πρώτους 2-3 ύπνους που κάνετε σε αυτά.

Γνωρίζετε, ωστόσο, κάθε πότε πρέπει να πλένετε τα σεντόνια σας; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος χρόνος εξαρτάται τόσο από την ποιότητα του υφάσματός τους, όσο από την εποχή και από τις συνήθειες που έχετε κατά την διάρκεια του ύπνου. Παράγοντες που επηρεάζουν, για παράδειγμα, την συχνότητα με την οποία πρέπει να τα πλένετε είναι το αν ιδρώνετε στον ύπνο σας, αν έχετε την συνήθεια να τρώτε στο κρεβάτι σας, αν κάθεστε σε αυτό με ρούχα που φοράτε σε εξωτερικούς χώρους κ.α.

Μια γυναίκα που κοιμάται ανάλαφρα με τις πυτζάμες της, λοιπόν, ένα ανοιξιάτικο ή φθινοπωρινό βράδυ δεν θα προκαλέσει την ίδια «ζημιά» στην φρεσκάδα των σεντονιών με έναν έφηβο που κοιμάται με το εσώρουχό του κατά την διάρκεια μιας πολύ ζεστής καλοκαιρινής νύχτας.

Ακόμη ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το πόσα άτομα κοιμούνται στο εν λόγω κρεβάτι κάθε βράδυ. Αν μοιράζεστε τα σεντόνια σας με ακόμη ένα άτομο, η φθορά στην οποία υπόκεινται είναι σίγουρα μεγαλύτερη.

Κατά γενικό κανόνα, λοιπόν, οι ειδικοί συνιστούν εβδομαδιαίο πλύσιμο των σεντονιών, έτσι ώστε αυτά να φαίνονται και να μυρίζουν όσο πιο φρέσκα γίνεται. Βέβαια, αυτό εναπόκειται στην προσωπική ανάγκη του καθενός για αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας. Έτσι, όταν τα σεντόνια σας σταματήσουν να φαίνονται όσο φρέσκα και μυρωδάτα θέλετε, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να τα πλύεντε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.